Cohesity DataHawk biedt bescherming, detectie en herstel tegen cyberaanvallen

28-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cohesity DataHawk biedt bescherming, detectie en herstel tegen cyberaanvallen

Cohesity, speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer, heeft vandaag Cohesity DataHawk aangekondigd, een software-as-a-service (SaaS)-oplossing voor gegevensbeveiliging die is gericht op het helpen van klanten bij het beschermen, detecteren en herstellen van cyber- en ransomware-aanvallen.

DataHawk combineert drie kritieke beveiligingsmogelijkheden in één SaaS-oplossing: bescherming tegen bedreigingen via scans op aanvalsindicatoren en malware; ML-gebaseerde gegevensclassificatie die een hoge nauwkeurigheid biedt bij het identificeren en detecteren van gevoelige of kritieke gegevens; en bekroonde cyber-vaulting via Cohesity FortKnox.

Met deze datacentrische benadering stelt DataHawk organisaties in staat om ransomware of andere cyberaanvallen gemakkelijk te beschermen, te detecteren en te herstellen, aldus Cohesity.

DataHawk bevat de volgende belangrijke mogelijkheden:

Bedreigingsbescherming die de dag kan redden: DataHawk bevat een op deep learning gebaseerde ransomware-detectie-engine. Het biedt ook intelligente bescherming tegen bedreigingen met snelle scans op afwijkingen, potentiële bedreigingen en andere indicatoren van een ransomware-aanval. DataHawk integreert een reeks zeer samengestelde en beheerde IOC-bedreigingsfeeds (Indicators of Compromise) die dagelijks worden bijgewerkt.

Gegevensclassificatie om de impact snel te beoordelen: wanneer ze worden aangevallen, willen organisaties snel inzicht krijgen in de mogelijke impact op hun waardevolle gegevens. DataHawk maakt gebruik van de uitzonderlijke classificatietechnologie van BigIDom grote gegevenssets op grote schaal nauwkeurig te ontdekken en te classificeren om risico's te minimaliseren, hun beveiligingshouding te verbeteren en de impact van een aanval te begrijpen. Klanten kunnen tijd besparen bij het najagen van fout-positieven en sneller tot een oplossing komen met meer dan 200 ingebouwde classifiers en ML-gestuurde algoritmen om datasets te analyseren, taggen, categoriseren, labelen en classificeren. Vooraf gedefinieerd beleid voor gegevensprivacy en beschermingsregels zoals de "Algemene verordening gegevensbescherming" (AVG), "Payment Card Industry" (PCI) en "Health Insurance Portability and Accountability Act" (HIPAA) helpen organisaties deze gevoelige gegevens snel te identificeren en te prioriteren stellen.

Cyber-vaulting die gegevensherstel en veerkracht biedt wanneer dit het meest nodig is: Organisaties moeten altijd afzonderlijke kopieën van hun kritieke apps en gegevens bewaren als onderdeel van een 3-2-1-strategie om cyberveerkracht op te bouwen. Met Cohesity FortKnox , opgenomen in DataHawk, kunnen klanten een offsite kopie van gegevens beveiligen in een moderne cloudgebaseerde cybervaulting-service, waar gegevens via een virtuele luchtspleet uit de handen van kwaadwillenden worden gehouden. Opgeslagen gegevens kunnen vanuit deze door Cohesity beheerde cloudkluis worden hersteld naar de oorspronkelijke bronlocatie of alternatieve doelen, waaronder de openbare cloud.

Een ander voordeel dat klanten zullen realiseren met DataHawk is een groeiende lijst van integraties met de toonaangevende cyberbeveiligingsleveranciers van vandaag die IT en beveiliging helpen bij het bouwen van een modern geautomatiseerd security operations center (SOC). Door gebruik te maken van het API-eerste uitbreidbare platform van Cohesity, is DataHawk ontworpen om te integreren met toonaangevende SIEM-leveranciers, waaronder bijvoorbeeld geselecteerde leveranciers die zich aansluiten bij Cohesity in de Data Security Alliance.

"Overbelaste IT- en beveiligingsteams proberen constant een zee van infrastructuur te beheren terwijl ze dag en nacht werken om slechteriken voor te blijven", zegt Mohit Aron, oprichter en chief technology and product officer, Cohesity. “De sleutel om bedrijven draaiende te houden, is het minimaliseren van de impact van een mogelijke inbreuk, het direct inbrengen van gegevensbeveiliging in de operationele workflow, het beveiligen van gegevens bij de bron en het snel herstellen van kritieke werklasten, terwijl IT- en beveiligingsteams tijd kunnen besteden aan andere bedrijfsactiviteiten. kritieke taken. Dit is waar het bij DataHawk om draait.”

“Het minimaliseren van de impact van cyberaanvallen en ransomware is essentieel om de bedrijfsvoering optimaal te laten draaien. Dit vereist het classificeren van de gegevens die het belangrijkst zijn voor de organisatie, het snel identificeren van aanvalsindicatoren en het snel herstellen van de werklast”, zegt Jennifer Glenn, Research Director for Information and Data Security bij IDC. "Het integreren van gegevensclassificatie en -herstelmogelijkheden via een SaaS-platform, zoals DataHawk van Cohesity, kan de werklast van IT- en beveiligingsteams helpen verminderen en hen helpen cyberaanvallers voor te blijven."

"Cybercriminaliteit vormt een steeds grotere bedreiging voor bedrijven en we hebben de beste oplossingen en technologieën nodig om ons klantenbestand te beschermen", aldus Chris Konrad/WWT. “De breedte en diepte van het beveiligingsecosysteem van Cohesity is indrukwekkend en helpt bij het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd. Gecombineerd met uitgebreide mogelijkheden voor bescherming tegen bedreigingen, detectie en herstel van DataHawk, hebben we er meer dan ooit vertrouwen in dat we een oplossing hebben die helpt om de gegevens van onze klanten te beveiligen en er meer waarde uit te halen.”

Beschikbaarheid

DataHawk voegt iets toe aan de portfolio van SaaS-aanbiedingen van het bedrijf die worden beheerd door Cohesity en gehost op AWS. Het is momenteel beschikbaar voor early access preview van het Cohesity Data Cloud-platform met algemene beschikbaarheid gepland in de komende maanden.

Terug naar nieuws overzicht
Security