Floris Hulshoff Pol - 24 november 2022

Huawei ondertekent digitale alliantie ITU

Huawei ondertekent digitale alliantie ITU image

Huawei heeft een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst ondertekend om zich aan te sluiten bij de digitale alliantie Partner2Connect (P2C) van de International Telecommunication Union (ITU). Dit zal leiden tot digitale connectiviteit in 2025 voor ongeveer 120 miljoen mensen in meer dan 80 landen in afgelegen gebieden, zo meldt Huawei tijdens een online event.

Dat meldde Liang Hua (foto), voorzitter van Huawei, tijdens het 2022 Sustainability Forum van het bedrijf, Connectivity+: Innovate for Impact. Het forum onderzocht hoe ICT-innovatie de zakelijke en maatschappelijke waarde van connectiviteit kan ontwikkelen en duurzaamheid kan stimuleren in het tijdperk van de digitale economie.

Tijdens het forum waren gerenommeerde sprekers van de ITU van de Verenigde Naties aanwezig, net als diverse telecomministers en toezichthouders uit Cambodja, Nigeria, Bangladesh en Pakistan. Zakelijke partners, experts en klanten uit China, Zuid-Afrika, België en Duitsland gaven praktijkvoorbeelden hoe connectiviteit sociaal-economische ontwikkelingen stimuleert. "Connectiviteit alleen is niet genoeg. Het moet betaalbaar zijn, relevant en worden aangeboden in de lokale taal. De gebruikers moeten de vaardigheden en toegang hebben om het optimaal te kunnen gebruiken," zei ITU adjunct secretaris-generaal Malcolm Johnson. "Dank aan Huawei voor hun steun aan de Partner2Connect (P2C) Digital Coalition en voor hun aangekondigde P2C-toezeggingen op de belangrijkste gebieden van landelijke connectiviteit en digitale vaardigheden."

Digitale samenwerking
Siddharth Chatterjee, resident coördinator van de Verenigde Naties in China, riep op tot "multi-stakeholderpartnerschappen" van beleidsmakers, de particuliere sector, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld om "de ontnuchterende realiteit" van een digitale kloof te dichten die een derde van de wereldbevolking uitsluit. Chatterjee: "Onze dynamische wereld heeft betere digitale samenwerking nodig om het transformatiepotentieel van technologie te benutten. Zo creeren we nieuwe banen, stimuleren we financiële inclusie, dichten we de genderkloof, stimuleren een groen herstel en maken zo een meer welvarende, inclusieve wereld. "Nu is het tijd om in actie te komen.”

Basisbehoefte

In zijn keynote benadrukte Liang Hua dat toegang tot een stabiel netwerk een basisbehoefte en een recht is in het digitale tijdperk. Voor velen die niet verbonden zijn, is toegang tot stabiele en betrouwbare connectiviteit de eerste stap om het leven te transformeren en verbeteren. "Connectiviteit is meer dan alleen een hulpmiddel voor communicatie," zei hij. "Net als digitale technologieën als cloud en AI, helpt connectiviteit mensen in verbinding te komen met de digitale wereld. Dit geeft mensen toegang tot meer informatie en vaardigheden, betere diensten en bredere zakelijke kansen. Dit zal op zijn beurt leiden tot verdere sociale en economische ontwikkeling."

Ook in afgelegen gebieden

Cao Ming, President van Huawei Wireless Solution, zei: "Huawei is de onderneming met de meest complete ICT-mogelijkheden. Het bedrijf integreert het volledige technologische innovatiepotentieel van apparatuur, sites, energie, transmissie en antennes om hoge kosten, beperkt transport, gebrek aan macht en onderhoudsuitdagingen zoveel mogelijk te voorkomen. We hebben onze RuralStar en RuralLink-oplossingen voortdurend verbeterd om de kwaliteit van de dekking uit te breiden naar afgelegen gebieden. Zo kunnen meer mensen, ziekenhuizen, scholen, lokale overheden en het MKB gebruikmaken van dezelfde snelle breedbandverbindingservaringen als in steden." De oplossingen van RuralStar bieden verbindingen aan meer dan 60 miljoen mensen in afgelegen gebieden in meer dan 70 landen.

AirPON-oplossing

De aanleg van optische breedbandnetwerken biedt een andere belangrijke weg naar de connectiviteit voor iedereen. Huawei stelt een innovatieve AirPON-oplossing voor in gebieden met een lage bevolkingsdichtheid, waaronder afgelegen gebieden. Deze oplossing verkleint de voetafdruk van datacenters, de installatiekosten van glasvezel en het stroomverbruik van het netwerk. Tegelijkertijd wordt de snelle implementatie van lokale communicatienetwerken gewaarborgd.

Aanleg glasvezel

Alleen al in Afrika heeft Huawei meer dan 250.000 kilometer glasvezel gelegd, waardoor 30 miljoen huishoudens toegang hebben tot breedband. De gebruikerservaring is voortdurend verbeterd. De gemiddelde snelheid van breedband in huis is al hoger dan 30 Mbit/s, wat een slimmere, snellere en soepelere thuisnetwerkervaring oplevert.

Toegang tot de cloud

Terwijl de ICT-infrastructuur zich blijft ontwikkelen, zorgen innovatieve technologieën als cloud en AI dat mensen in landelijke en afgelegen gebieden gebruik kunnen maken van de digitale wereld. Huawei Cloud heeft de Everything as a Service-strategie geïntroduceerd en Huawei's meer dan 30 jaar technische expertise en ervaring met digitale transformatie beschikbaar gemaakt via cloudservices. Dit betekent dat toegang tot de digitale infrastructuur van Huawei in de cloud nu net zo eenvoudig, betaalbaar en duurzaam is als water en elektriciteit.

Ambities voor 2025

Digitale transformatie, digitaal talent en nieuwe bedrijfsmodellen zijn essentieel voor een evenwichtige ontwikkeling in afgelegen regio's. Huawei kondigde eerder aan dat in 2025, met de verbeterde ICT-infrastructuur, het bedrijf zal samenwerken met partners om 500 miljoen mensen gebruik te laten maken van digitale financiële diensten en 500.000 van inclusief onderwijs.

Samenwerking Cambodja

In Cambodja, het eerste P2C-partnerland van de ITU, gaat Huawei samenwerken met overheidsdiensten via het ministerie van Post en Telecommunicatie en universiteiten om in de komende vijf jaar 10.000-opleidingsmogelijkheden te bieden aan ICT-professionals. Huawei zet zich in voor inclusieve ontwikkeling. Door voortdurende technologische innovatie draagt Huawei bij aan een hoger niveau van digitalisering in afgelegen gebieden, waardoor iedereen digitale toegankelijkheid heeft en de digitale economie evenwichtig wereldwijd ontwikkeld wordt.