AWS investeert flink in cloud infrastructuur Spanje

24-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS investeert flink in cloud infrastructuur Spanje

Amazon Web Services (AWS), een bedrijf van Amazon.com, heeft de lancering aangekondigd van zijn achtste infrastructuurregio in Europa, de AWS Europe (Spanje) regio.

Vanaf nu hebben, volgens AWS, ontwikkelaars, startups, ondernemers en ondernemingen, evenals overheids-, onderwijs- en non-profitorganisaties, nog meer keuze voor het uitvoeren van hun applicaties en het bedienen van eindgebruikers vanuit datacenters in Spanje, met behulp van geavanceerde AWS-technologieën om innovatie te stimuleren.

AWS schat dat de verwachte uitgaven voor de bouw en exploitatie van de nieuwe regio meer dan 1.300 voltijdbanen zullen ondersteunen, met een geplande investering van 2,5 miljard dollar (ongeveer 2,5 miljard euro) in Spanje over een periode van 10 jaar.

AWS schat ook dat de nieuwe regio 1,8 miljard dollar (ongeveer 1.8 miljard euro) aan het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) over 10 jaar.

Als onderdeel van zijn toewijding aan de regio kondigde AWS ook een AWS InCommunities Fund van 150.000 dollar (ongeveer 150.000 euro) aan in Aragón, waar de regio AWS Europe (Spanje) is gevestigd, om lokale groepen, scholen en organisaties te helpen bij het opzetten van nieuwe gemeenschapsprojecten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud