Mogelijk meer ontslagen op komst bij Twitter

22-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mogelijk meer ontslagen op komst bij Twitter

Mogelijk zijn er meer ontslagen op komst bij Twitter. Het gaat daarbij om sales- en commerciële medewerkers gerelateerd aan partners.

Bloomberg meldt dat Elon Musk (foto) afgelopen vrijdag Robin Wheeler en Maggie Suniewick, leidinggevenden van respectievelijk de sales- en business-teams van Twitter, afgelopen vrijdag opdracht heeft gegeven mensen te ontslaan. Beide weigerden akkoord te gaan en zijn daarop zelf ontslagen.

Uitstroom

De nieuwe ontslagen volgen na een omvangrijke uitstroom bij Twitter sinds de overname van het social media-platform door Musk. Waar Twitter een maand geleden nog zo'n 7.400 medewerkers telden, zijn dit er nu nog zo'n 3.700. Driekwart van de medewerkers zou niet akkoord zijn gegaan met een ultimatum van Musk om lange uren met een hoge intensiteit te draaien. Ook diverse medewerkers die kritiek leverden op Musk zijn de laan uitgestuurd.

Ook meldt Musk op Twitter dat het softwareteam van Twitter afgelopen weekend een code review heeft uitgevoerd, inclusief een architecturele diagram van het platform.

Terug naar nieuws overzicht