Palo Alto Networks neemt securitystartup Cider Security over

18-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Palo Alto Networks neemt securitystartup Cider Security over

Palo Alto Networks neemt securitystartup Cider Security over. Deze Israëlische startup helpt ontwikkelaars bij het opsporen en verhelpen van kwetsbaarheden in hun code en tools die zij gebruiken. Palo Alto Networks betaalt 195 miljoen dollar voor Cider Security, omgerekend zo'n 188 miljoen euro.

De technologie van Cide Security wil Palo Alto Networks inzetten voor het versterken en uitbreiden van zijn Prisma Cloud-platform. Deze moet de volledige levenscyclus van applicaties gaan beveiligen, vanaf de code die ontwikkelaars schrijven tot het uitrollen van de uiteindelijke applicatie. De technologie van Cider Security sluit hierop aan.

Tools van derden

Cider Security geeft ontwikkelaars toegang tot tools van derde partijen voor het scannen van code. Door het integreren meerdere tools in een centraal platform wil Cider Security ontwikkelaars tijd besparen. Het beveiligt daarnaast tools die ontwikkelaars inzet bij het ontwikkelen van software. De technologie identificeert onder meer configuratiefouten, die door aanvallers kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van cyberaanvallen.

De partijen verwachten de overname in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2023 af te ronden.

Kwartaalcijfers

Palo Alto meldt verder dat zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 25 procent is gestegen tot 1,6 miljard dollar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De nettwinst in het eerste kwartaal van het gebrokebn boekjaar 2023 bedroeg 20 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 103 miljoen dollar in dezelfde periode vorig boekjaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security