Redactie - 17 november 2022

SAP rust ondervertegenwoordigde groepen uit met digitale vaardigheden

SAP rust ondervertegenwoordigde groepen uit met digitale vaardigheden image

SAP belooft ondervertegenwoordigde groepen uit te rusten met digitale vaardigheden en kondigt samenwerking met Coursera aan om miljoenen leerlingen wereldwijd te bereiken. Dit meldt Max Wessel, chief learning officer bij SAP, in deze blog op het TechEd event in Las Vegas.

Vandaag hebben we een monumentaal initiatief aangekondigd om tegen 2025 wereldwijd 2 miljoen mensen bij te scholen om onze toewijding aan het creëren van kansen door middel van leren en ontwikkelen voor iedereen te bevorderen.

Ter ondersteuning hiervan hebben we een uitgebreid initiatief voor digitale vaardigheden gelanceerd om gemakkelijker toegang te bieden tot essentiële leermiddelen voor ondervertegenwoordigde en achtergestelde groepen in technologie, evenals een partnerschap met Coursera, een van 's werelds grootste aanbieders van online leren, om studenten te ontmoeten waar ze zijn.

Naarmate de vaardigheidskloof en het zoeken naar talent binnen de technologie-industrie steeds prominentere kwesties worden, voorspelt het World Economic Forum (WEF) dat er tegen 2025 97 miljoen nieuwe banen zullen worden gecreëerd . Dit heeft een gevoel van urgentie gecreëerd voor bedrijven om professionals te vinden om hun steeds groeiende behoeften aan technische vaardigheden te vervullen. Het aantal toekomstige technische werknemers is echter notoir beperkt. Binnen deze kleine pool worden vrouwen en minderheden vaak over het hoofd gezien. Sterker nog, slechts 26% van de computergerelateerde banen wordt bekleed door vrouwen, en het aantal voor mensen van kleur en achtergestelde bevolkingsgroepen in de branche daalt zelfs nog lager.

Het WEF schatte dat het in 2022 maar liefst 132 jaar zal duren om de genderkloof te dichten . Vrouwen en andere minderheden in de technologie worden geconfronteerd met verschillende belemmeringen die een grote invloed kunnen hebben op hun technische carrièregroei, en deze uitdagingen wortelen al vroeg in de vorm van negatieve stereotypen. Veel meisjes internaliseren bijvoorbeeld de schadelijke overtuiging dat vrouwen niet zo sterk zijn op het gebied van wetenschap, technologie, engineering, wiskunde (STEM) als mannen, wat hun loopbaankeuzes en het vertrouwen in het verkennen van nieuwe domeinen beïnvloedt.

Bij SAP geloven we dat het in staat stellen van vrouwen en ondervertegenwoordigde individuen om te groeien op technisch gebied begint met ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot relevante educatieve bronnen.

Inclusieve toegang tot digitale vaardigheden: introductie van een wereldwijd initiatief voor digitale vaardigheden

Hoewel digitale transformatie geen nieuw concept is, heeft de pandemie ervoor gezorgd dat bedrijven over de hele wereld sneller digitaal, cultureel en strategisch transformeren. Deze race om gelijke tred te houden met de evoluerende technologie heeft een alarmerend tekort aan IT-vaardigheden aan het licht gebracht.

Onderzoek wijst uit dat meer dan 75% van de bedrijven in 2022 al een tekort aan talent heeft gemeld en dat slechts 33% van de technologiebanen wereldwijd wordt vervuld door de benodigde geschoolde arbeidskrachten . Met het lage percentage computergerelateerde banen dat tegenwoordig door vrouwen en mensen van kleur wordt vervuld, is het absoluut noodzakelijk dat werkgevers de samenstelling van hun personeelsbestand heroverwegen en kansen voor nieuw talent uitbreiden.

Via ons initiatief voor digitale vaardigheden willen we iedereen in staat stellen nieuwe vaardigheden op te bouwen en uiteindelijk een carrière in het SAP-ecosysteem te beginnen.

Om tegemoet te komen aan deze versnelde behoefte aan vaardigheden, zal SAP gratis op rollen gebaseerde leermiddelen bieden aan vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen in de technologie door relevante trainingen en certificeringen aan te bieden. Door middel van cursussen in hun eigen tempo kunnen deelnemers verkoopbare vaardigheden ontwikkelen voor kritieke functies zoals ontwikkelaars, data-analisten en technologieconsultants.

Bovendien omvat ons initiatief voor digitale vaardigheden gratis certificeringen voor de eerste 10.000 deelnemers. Met gecertificeerde SAP-oplossingsvaardigheden kunnen deelnemers het concurrentievoordeel krijgen dat ze nodig hebben om op te vallen op de arbeidsmarkt en te solliciteren naar functies over de hele wereld.

Om carrièreplanning binnen het SAP-ecosysteem verder te bevorderen, heeft SAP ook een "Career Corner" in de SAP Community gelanceerd, waar meer dan 3 miljoen leden, SAP-partners en klanten hun kennis kunnen delen, loopbaanadvies kunnen geven, leermiddelen kunnen aanbevelen en promotie kunnen maken vacatures van collega-gemeenschapsleden.

SAP Technology Consultant-certificaat, beschikbaar op Coursera

We zijn ook verheugd om een nieuwe samenwerking aan te gaan met Coursera, een wereldwijd online leerplatform met meer dan 110 miljoen leerlingen wereldwijd. Samen bieden we op het Coursera-platform een online, zeven-gangen SAP Technology Consultant Professional Certificate aan, waar deelnemers meer te weten kunnen komen over SAP, de rol van een technologieconsultant en de waarde die SAP-professionals voor klanten bieden. Dit aanbod biedt gerichte, op rollen gebaseerde leermiddelen op instapniveau voor iedereen en is exclusief beschikbaar op Coursera.

Dit nieuwe professionele certificaat heeft geen vereisten, waardoor de toetredingsdrempel wordt geminimaliseerd en studenten binnen slechts een paar maanden worden voorbereid op een veelgevraagde digitale rol op instapniveau. Na het behalen van het certificaat op Coursera kunnen cursisten hun kennis van SAP-oplossingen verdiepen met meer gratis en op rollen gebaseerde leermiddelen op de SAP Learning-site .

Door de kennis op instapniveau op te doen die nodig is om te beginnen met bijscholing op het gebied van SAP, voegen leerlingen aanzienlijke waarde toe aan hun carrière. Personen die IT-certificeringen hebben behaald, noemen zelfs verschillende voordelen, waarbij 61% melding maakt van promoties of loopbaanontwikkelingen, 91% een toename van het vertrouwen in capaciteiten ziet en 76% een grotere werkvreugde voelt. Deze verhandelbare vaardigheden kunnen de deur openen naar tal van doorgroeimogelijkheden.

Met de lancering van ons wereldwijde vaardigheidsinitiatief en Coursera-partnerschap willen we onze inspanningen uitbreiden om de barrière voor toegang tot mogelijkheden voor digitale vaardigheidsontwikkeling te verlagen om een groter en diverser ecosysteem van technische professionals op te bouwen. Via onze bestaande programma's zoals People to Work van SAP en NS2Serves bereiken we achtergestelde gemeenschappen met digitale bijscholingsmogelijkheden om blijvende sociaaleconomische impact voor iedereen te creëren.

Door: Max Wessel, chief learning officer bij SAP