Wouter Hoeffnagel - 17 november 2022

Musk laat Twitter-personeel kiezen tussen lange uren of vertrek

Musk laat Twitter-personeel kiezen tussen lange uren of vertrek image

Personeel van Twitter wordt naar verluid voor een ultimatum gesteld. Zij moeten of lange uren draaien 'met een hoge intensiteit' of bij Twitter vertrekken. Personeel moet hierover vandaag een besluit maken.

Dit is door topman Elon Musk woensdagochtend via e-mail bekend gemaakt aan werknemers, meldt onder meer Silicon. Indien werknemers ervoor kiezen bij Twitter te vertrekken krijgen zij drie maanden compensatie mee.

Sinds Musk aan de macht is gekomen bij Twitter zijn diverse ontslagen gevallen bij het bedrijf nadat werknemers kritiek uitte; het zou gaan om ruim twintig personen. Dit is opvallend, aangezien Musk juist stelt een groot voorstander van vrije uiting van mening te zijn. Het gaat onder meer om Eric Frohnhoefer, tot voor kort ontwikkelaar van de Android-app van Twitter. Frohnhoefer corrigeerde Musk op Twitter, waarna iemand Musk vroeg of hij iemand als Frohnhoefer wel in zijn team wilde hebben. Musk antwoordde hierop dat de engineer is ontslagen. Een ander voorbeeld is Sasha Solomon, die eveneens openlijk kritiek uitte op de tweet van Musk. Ook Solomon stelt op basis hiervan te zijn ontslagen.