Witold Kepinski - 17 november 2022

Atos breidt samenwerking Amazon Web Services uit

Atos breidt samenwerking Amazon Web Services uit image

Atos kondigt aan dat zij de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uitbreidt om bedrijven in staat te stellen de transitie naar Net Zero te versnellen. Dit krijgt invulling door de ontwikkeling van een portfolio aan oplossingen die worden gebouwd op AWS onder de paraplu van Atos MyCO2Compass.

De Atos MyCO2Compass CO2-calculator is de eerste oplossing die wordt ontwikkeld als onderdeel van een meerjarige relatie tussen AWS en Atos. Deze oplossing maakt het mogelijk de CO2-uitstoot van de IT-activiteiten van bedrijven, evenals onderdelen van hun bedrijfsvoering - zoals huisvesting, het wagenpark, reisverkeer en personeelsbestand - effectief te meten en beheren. De oplossing omvat industrie-specifieke, vooraf gedefinieerde datasets, zodat klanten niet opnieuw hoeven te beginnen met het meten van CO2-emissies. De calculator is beschikbaar via AWS Marketplace.

End-to-end transitie naar CO2-reductie

Het groeiende aantal natuurrampen1 als gevolg van klimaatverandering onderstrepen de klimaatcrisis waarvan op dit moment sprake is. Toch toont onderzoek aan dat minder dan 40 procent2 van de bedrijven een strategie heeft voor CO2-reductie. Om hen te helpen zo snel mogelijk maatregelen te treffen, maakt Atos het mogelijk de reis naar CO2-reductie in twee stappen vorm te geven. Ten eerste door hun IT-workloads te migreren naar AWS, waarmee ze in hun IT-activiteiten een CO2-verlaging van tussen 80 tot 90 procent3 kunnen realiseren. Vervolgens kunnen zij de mogelijkheden van AWS benutten om hun digitale transformatie te versnellen en te innoveren om hun doelstellingen gericht op Net Zero te realiseren.

Om klanten hierbij te ondersteunen, kan de Atos Digital Decarbonization Assessment (DDA) helpen bij het analyseren van de mate van volwassenheid van het bedrijf als het gaat om de CO2-reductie van haar IT-landschap. Deze service biedt een op maat gesneden routekaart gericht op CO2-verlaging, inclusief concrete maatregelen die nodig zijn om de CO2-uitstoot van de IT-infrastructuur op duurzame wijze te verlagen. De DDA is beschikbaar via AWS Marketplace.

Diane Galbe, Senior EVP van Atos: "Atos is trots dat zij haar langdurige relatie met AWS kan uitbreiden door deze geïntensiveerde samenwerking die onze klanten zal helpen om hun reis naar Net Zero in een stroomversnelling te brengen. In een tijd waarin verregaande CO2-reducties cruciaal zijn, biedt Atos met ondersteuning van AWS tools die organisaties robuuste, real time inzichten bieden in hun digitale emissies. Deze instrumenten helpen klanten om potentiële maatregelen te benutten. Dat stelt hen in staat ingrijpende CO2-verlagingen te realiseren die de transitie naar Net Zero vereenvoudigen."

Mary Wilson, Global Sustainability Lead van Amazon Web Services, Inc.: "Bedrijven worden geconfronteerd met een steeds grotere druk van stakeholders en van wetgeving om stappen te zetten. Deze set van klimaat gerelateerde duurzaamheidsdiensten helpt klanten bij het definiëren en uitvoeren van programma’s in de volle breedte van hun bedrijfsvoering. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de internationale doelstelling om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius en om tegen 2050 wereldwijd een CO2-uitstoot van netto nul te bereiken."

Atos en AWS versterken hun 10-jarige samenwerking door hun expertise in end-to-end digitale op de cloud-gebaseerde oplossingen te combineren. Met ruim 8.000 AWS-accreditaties en 2.700 AWS-certificeringen toont Atos aan dat zij beschikt over een uitgebreide ervaring met consulting en het aanbieden van schaalbare, professionele diensten en Managed Services aan talrijke klanten van AWS.

Atos en AWS gaven onlangs een gezamenlijke presentatie over Atos' oplossingen gericht op CO2-reductie en over de uitbreiding van hun samenwerking tijdens de Atos' Tech-for-Climate Summit tijdens de Klimaattop in Sharm-El-Sheik in Egypte.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024