Wouter Hoeffnagel - 16 november 2022

Cybercriminelen lekken data van Thales

Thales is getroffen door een cyberaanval. Bij een aanval met ransomware is data buitgemaakt, die inmiddels door de aanvallers is gepubliceerd.

De Franse krant Le Monde meldt dat 9,5 gigabyte aan gegevens van Thales gepubliceerd zijn op de website van de ransomwaregroepering LockBit. Het gaat daarbij onder meer om contracten van Thales en informatie over projecten in Italië en Maleisië. Denk daarbij aan een project rondom de beveiliging van een luchthaven in Maleisië, waarbij de werkzaamheden van Thales uiteen zijn gezet. Persoonsgegevens lijken niet te zijn uitgelekt.

Thales bevestigt het datalek. Het bedrijf ontkent echter dat de aanvallers zijn systemen zijn binnengedrongen. Het meldt dat er vermoedelijk twee bronnen van de datadiefstal zijn. Een hiervan is inmiddels geïdentificeerd. Het lek vond naar verluid plaats via een account van een partner, waarmee op een speciaal portaal kon worden ingelogd. Het bedrijf doet nog onderzoek naar de tweede bron. Het bedrijf stelt dat het datalek geen impact heeft op haar activiteiten.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024