Martijn Kregting - 08 november 2022

VMware breidt cloudportfolio over hele linie uit

VMware heeft op zijn Explore 2022 Europe evenement in Barcelona een reeks innovaties, nieuwe aanbiedingen, diensten en uitgebreide samenwerkingen aangekondigd waarmee klanten hun reis naar multi -cloud moeten kunnen versnellen. Van Cloud Chaos naar Cloud Smart is het motto van VMware sinds 2022. En daar wil VMware in de opvolging van zijn multicloud-concept graag in helpen.

Over de verwachte overname door Broadcom sprak VMware-CEO Raghu Raghuram slechts kort in zijn welkomst-speech en later tijdens een pers- en analistenbijeenkomst. “In mei werd met het overnamebod van Broadcom de volgende stap in onze evolutie gezet. Als de overname wordt afgerond, worden we de softwaretak van Broadcom. Diens president en CEO Hock Tam is net zo enthousiast als ik over het voortzetten van onze innovatiereis.”

Over de reeks nieuwe innovaties en platformuitbreidingen vertelden Raghuram en zijn collega’s heel wat uitvoeriger. VMware en zijn partners blijven nieuwe innovatieve aanbiedingen doorvoeren om klanten te helpen profiteren van een cloud-smart aanpak, beloofde de CEO.

Keuze in multi-cloud

“Klanten erkennen dat een multi-cloudomgeving hen een keuze biedt uit (soevereine en wereldwijde) clouds om hun apps in te draaien. VMware is er bij elke stap om klanten te helpen multi-cloudcomplexiteit om te zetten in concurrentievoordeel.”

Digitale transformatie staat hoog in het vaandel bij ondernemingen die ernaar streven hun innovatietempo te versnellen, vervolgde Raghuram. “We begrijpen de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd op het gebied van kosten, cyberbeveiliging en energieverbruik. We bevinden ons in een unieke positie om hen te helpen die uitdagingen aan te gaan door middel van innovatie en uitgebreide partnerschappen."

Diversiteit in uitdagingen

Nu de meeste organisaties in hun cloud-strategie multi-cloud hebben omarmd, worden ze geconfronteerd met een grote diversiteit in complexiteit, beveiligingsuitdagingen en een tekort aan vaardigheden. Ondanks deze uitdagingen hebben organisaties het gebruik van multi-cloud versneld, maar de grenzen komen nu in zicht.

Samen met zijn ecosysteempartners stelt VMware nu organisaties te willen helpen om met succes een 'Cloud Smart'-benadering toe te passen, met flexibiliteit en keuze in meerdere clouds. Cloud-slimme organisaties hebben geprofiteerd van hun multi-cloud-activiteiten en hebben daarbij gewezen op hun verbeterde concurrentievermogen en top-line resultaten.

Uit een studie van Vanson Bourne in opdracht van VMware zegt 97 procent van de ondervraagde cloud-smart organisaties dat hun benadering van multi-cloud hun omzetgroei heeft verbeterd; 96 procent zegt dat het hun winstgevendheid heeft verbeterd. In deze cijfers ziet Raghuran de impact van VMware Cross-Cloud-services - die gebruikers de voordelen bieden van een cloud smart aanpak door hen te helpen bij het kiezen van de juiste cloud voor de juiste app.

Snellere cloudtransformatie, richting edge

In de vertaling van deze mooie woorden naar de dagelijkse praktijk passeerde een reeks introducties en uitbreidingen de revue, die beloven te helpen bij het beter uitvoeren, schalen en beveiligen van enterprise workloads in private en publieke clouds en aan de edge. Enkele voorbeelden:

  • Met 25 partners wereldwijd biedt VMware Sovereign Cloud nu VMware Tanzu op een soevereine cloud, evenals het VMware Aria Operations Compliance-pakket voor soevereine clouds en nieuwe open ecosysteemoplossingen. Deze innovaties helpen partners om diensten te leveren die gelijkwaardig zijn aan die in openbare clouds, terwijl ze ook faciliteren dat gegevens beter worden beschermd, compliant zijn en gelokaliseerd binnen de nationale territoria.
  • De volgende generatie SD-WAN-oplossing van VMware, met een nieuwe SD-WAN-client, moet ondernemingen helpen om veiliger, betrouwbaarder en optimaal applicaties, gegevens en services te leveren. Dit gebeurt op dezelfde wijze ongeacht waar ze zich bevinden, op de locatie, het fysieke kantoor of thuis, over de hele wereld, via elk netwerk naar elk apparaat.
  • De nieuwe VMware Carbon Black XDR zal de laterale beveiliging verbeteren door de netwerkzichtbaarheid en detectie van VMware uit te breiden naar VMware Carbon Black Enterprise EDR. Zo worden de detectie en preventie van bedreigingen over eindpunten en netwerken aanzienlijk verbeterd.De nieuwe VMware HCX+ en verbeteringen aan de VMware NSX ALB PULSE Cloud Service moeten bedrijven helpen het cloud-besturingssysteem te omarmen.

Cloud-native platform bouwen en gebruiken

VMware kondigt verbeteringen aan in zijn VMware Tanzu cloud native app-portfolio en VMware Aria cloudbeheerplatform. Gecombineerd bieden ze volgens VMware een cloud smart benadering van cloud-native applicatie-ontwikkeling, levering en beheer te leveren die klanten ondersteunt bij elke stap van hun reis, in elke Kubernetes en in elke cloud.

Een goed voorbeeld hier is de bèta-lancering van VMware Image Builder. Dat automatiseert de creatie van veilige, vertrouwde en continu onderhouden software-artefacten in overeenstemming met de nalevingsnormen van bedrijven. Verder is er een nieuw gratis aanbod van VMware Aria Hub, mogelijk via VMware Aria Graph.

Versterk hybride personeelsbestand

IT-teams blijven uitdagingen tegenkomen in de huidige hybride werkomgeving, aangezien werknemers meer apparaten gebruiken, toegang krijgen tot meer applicaties in meer clouds en vanaf meer locaties dan ooit werken. Reden om met Vmware’s Anywhere Workspace-platform deze beheerlast voor IT-teams verder te verlichten en hun productiviteit te verbeteren met automatisering. Hier is er vooral sprake van updates:

  • VMware breidt de dekking van zijn DEX-oplossing uit om Digital Employee Experience Management (DEEM) voor door derden beheerde Windows-apparaten te ondersteunen.
  • De uitbreiding van Workspace ONE Freestyle Orchestrator om automatisering mogelijk te maken die verder gaat dan apparaatgebaseerde taakspecifieke workflows binnen Workspace ONE naar contextgestuurde ticketingworkflows die zich uitstrekken over IT-systemen van derden.
  • Horizon Cloud op Microsoft Azure heeft het Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP) High Authorization bereikt via de Joint Authorization Board (JAB) en heeft zijn Authority to Operate (ATO) ontvangen in civiele agentschappen.

Navigeren door multi-cloudtijdperk

Tot slot breidt VMware ook zijn Cross-Cloud-services uit om klanten te helpen bij het navigeren door het multi-cloud-tijdperk: van cloud chaos naar cloud smart. VMware Cross-Cloud-services omvat een portfolio van cloudservices die een uniforme en vereenvoudigde manier beloven om elke applicatie op elke cloud vanaf elk apparaat te bouwen, te bedienen, te openen en te beveiligen.

De pijlers van VMware Cross-Cloud-services zijn 1) App Platform, 2) Cloud Management, 3) Cloud & Edge Infrastructure, 4) Security & Networking, en 5) Anywhere Workspace.