Floris Hulshoff Pol - 09 november 2022

Alicia versterkt team met Destiny den Heijer en Jan Pieter Uittenbroek

Alicia versterkt team met Destiny den Heijer en Jan Pieter Uittenbroek image

Alicia Insurance, specialist in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor zelfstandigen, versterkt zijn team in Rotterdam. Jan Pieter Uittenbroek is benoemd tot general counsel en Destiny den Heijer tot customer success adviseur.

Alicia kent als missie het oplossen van de onderverzekering van zelfstandigen. Het bedrijf is sinds begin dit jaar gegroeid van 2.000 naar ruim 80.000 verzekerden. Het Rotterdamse Alicia is opgericht in 2019 en ontwikkelt als volmachtbedrijf verzekeringen voor freelancers en die aan te bieden via platforms die zzp’ers gebruiken (embedded insurance). Onder andere Roamler, Level.works, HeadFirst, Jobner, Guidion, Temper, Lawyerlinq en ZZP365 kozen recentelijk voor Alicia.

Uittenbroek was voor zijn overstap naar Alicia als EU Senior Legal Counsel verantwoordelijk voor de juridische en regelgevende functies bij insurtech Zego. Daarvoor werkte hij bij Houthoff als expert op het gebied van schaderecht en het toezicht op de verzekeringssector. Uittenbroek voegt met zijn kennis over aansprakelijkheid van verzekeraars en financieel toezichtrecht waardevolle expertise toe aan het team, zodat Alicia snel kan schakelen bij het in de markt zetten van nieuwe innovatieve oplossingen.

Destiny den Heijer

De groei in het aantal verzekerden brengt meer contactmomenten met zich mee. De aanstelling van Den Heijer stelt Alicia in staat om de dienstverlening richting gebruikers op het hoogste niveau te houden en daarmee de kwaliteit van partnerships te waarborgen. Den Heijer werkte eerder in adviserende rollen voor Fidus en ANWB en is gecertificeerd om te adviseren in zorgverzekeringen en schadeverzekeringen. 

“Embedded insurance speelt een grote rol in het democratiseren van verzekeringen. Door onze uitgebreide verzekeringskennis in combinatie met innovatieve technologie bieden wij de juiste verzekeringen op het juiste moment aan zelfstandige professionals”, zegt Marijn Moerman, co-founder en CEO bij Alicia. “Met de toevoeging van Jan Pieter en Destiny aan ons team kunnen we nog beter inspelen op de kansen en uitdagingen in de huidige markt met betrekking tot het passend verzekeren van zelfstandige professionals. We maken een enorm snelle groei door en dankzij de versterking kunnen we focus houden op de kwaliteit van onze dienstverlening, zowel op juridisch vlak als op klantcontact.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024