Witold Kepinski - 04 november 2022

Nextview neemt Digital Banking Platform over

Nextview neemt Digital Banking Platform over image

Nextview Consulting, een Europese Salesforce Consulting Partner, heeft de overname aangekondigd van het Digital Banking Platform van de trustees van FIBR Bank. De Intellectual Property en codebase omvatten het datamodel en workflows voor Retail Savings, SME Lending en Origination Lending.

Naast de klantcontactprocessen zijn ook alle wettelijke en regelgevende processen om een bank te runnen inbegrepen. Nextview Consulting maakte deel uit van het begin van het platform en bouwde alle integraties op API-basis, zodat alle klanten van Financial Services hun digitale transformatie kunnen versnellen.

FIBR bank was de digitale bank voor European Business Owners en onderdeel van Amsterdam Trade Bank. FIBR had circa 23.000 klanten, voornamelijk in Nederland en Duitsland. FIBR ging in april '22 failliet. De afgelopen jaren heeft FIBR een compleet nieuw digitaal bankieren platform gebouwd op basis van het Salesforce Financial Services Cloud platform.

Nextview Consulting is nu eigenaar van de bouwstenen voor een digital native bank. De overname van het volledige intellectuele eigendom en de codebase van het Digital Banking Platform van FIBR bouwt voort op de voortdurende investeringen van Nextview Consulting in het verdiepen van haar Salesforce-adviesdiensten specifiek voor banken en verzekeraars.

"Wij zijn van mening dat het digitale bankplatform dat we voor FIBR hebben gebouwd, een geavanceerd marktleidend bankplatform is", zegt Nikolaj Kiepe, Financial Services Director bij Nextview Consulting. “Met de overname van deze bouwstenen bieden we een unieke voorsprong voor alle financiële dienstverleners die willen innoveren en hun kosten van de digitale transformaties willen verlagen”.

Dit nieuws volgt op de recente steun van Salesforce Ventures in 2021 en NIBC Investment Partners in 2022, die groeikapitaal verschaften voor de Europese expansie van Nextview. Nextview Consulting, een Certified B-Corp en Summit Partner (het hoogste niveau), heeft zich met succes uitgebreid op de Duitse markt en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste Europese boutique Salesforce-partners. In september kondigde Nextview Consulting de overname aan van Mooza Inspire, de toonaangevende Salesforce Partner in Polen en Tsjechië. Ook hebben ze zes jaar op rij een Great Place to Work gekregen. Nextview Consulting bereikt een omzet van +22 miljoen euro, 200 experts en 750+ Salesforce-certificeringen.

Salesforce en andere merken zijn handelsmerken van Salesforce.com, inc