Veeam Backup for Salesforce is nu beschikbaar

04-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam Backup for Salesforce is nu beschikbaar

Veeam breidt zijn productportfolio uit met ons nieuwste aanbod, Veeam Backup for Salesforce, waarmee het risico op verlies van Salesforce-gegevens en metadata als gevolg van menselijke fouten, integratieproblemen en andere Salesforce-scenario's voor gegevensverlies wordt geëlimineerd, aldus Veeam

Aangezien Salesforce een van de meest gebruikte CRM's ter wereld blijft vanwege zijn geavanceerde account-, contactbeheer- en aanpassingsopties, stelt dit nieuwe aanbod van Veeam, die nog steeds marktleider is op het gebied van moderne gegevensbescherming, organisaties in staat om een back-up te implementeren omgeving on-premises, in AWS, in Microsoft Azure en meer.

Veeam biedt volledige toegang tot en controle over Salesforce-gegevens en -metadata, evenals krachtige, snelle herstelmogelijkheden voor IT-afdelingen en Salesforce-beheerders. Dit omvat granulair en bulksgewijs gegevensherstel van Salesforce-records, hiërarchieën, velden en bestanden zo meldt Veeam.

Uitgevoerd namens Veeam door een onafhankelijk onderzoeksbureau, het Veeam Salesforce Protection Trends Report 2022 ondervroeg 800 onpartijdige IT-leiders en -implementaties over de hele wereld. Uit dit rapport bleek dat er niet slechts één reden is om een back-up van Salesforce te maken. De ondervraagden zijn van mening dat er veel redenen zijn, en samen staan die redenen gelijk aan veel problemen die fout kunnen gaan binnen een Salesforce-omgeving. Deze omvatten menselijke fouten van verschillende gebruikers - beheerders, ontwikkelaars, algemene gebruikers of zelfs Salesforce zelf - die kunnen leiden tot gegevensverlies of corruptie van Salesforce. Veel van deze redenen komen overeen met hetzelfde soort risico's waarmee andere IT-platforms worden geconfronteerd, waaronder best practices en wettelijke mandaten, cyberbeveiligingsproblemen en fouten veroorzaakt door applicatie-integraties of zelfs kwaadaardige of onopzettelijke gegevenscorruptie. Al deze redenen leiden tot de noodzaak om Salesforce-back-ups te hebben.

De behoefte aan back-up van Salesforce en de vraag wie precies verantwoordelijk is voor het creëren van een gegevensbeschermingsstrategie en de organisatorische vereisten van Salesforce hebben altijd tot verwarring geleid. Is het IT, de Salesforce-beheerder of de Salesforce-consultant? Proberen terug te komen en erachter te komen wie een back-upplan moet hebben, gebeurt meestal na een gebeurtenis van gegevensverlies die geen kans op herstel heeft. Laat dit uw organisatie niet overkomen door te wachten tot het te laat is, stel uw back-upplan vandaag nog in werking!

Hoewel IT-professionals het er in grote meerderheid over eens zijn dat Salesforce-gegevensverlies onvermijdelijk is binnen een organisatie, hebben ze de neiging om er zelden een back-up van te maken. Massale gegevensimport is gebruikelijk voor de meeste organisaties die Salesforce gebruiken, en deze importen zijn de belangrijkste reden voor gegevenscorruptie en -verwijdering, en ze worden afgehandeld door de professionals die zijn ingehuurd om uw Salesforce-gegevens veilig te houden. Alles, van geprivilegieerde gebruikers tot ontwikkelaars die code niet controleren voordat gegevens naar productie worden verplaatst, kan een rol spelen in de reden waarom organisaties verantwoordelijk moeten zijn voor hun eigen gegevens.

Of er nu een fout is gemaakt met de dataloader of de integratie van derden een probleem veroorzaakt, de gebruiksvriendelijke gebruikersinterface van Veeam helpt gebruikers bij het oplossen van problemen en het ophalen van gegevens in slechts een paar klikken.

De belangrijkste mogelijkheden van het nieuwe Veeam Backup for Salesforce zijn onder meer:

Native Salesforce: speciaal ontwikkeld om back-ups te maken en Salesforce-gegevens en metagegevens te herstellen

Snel en flexibel herstel: herstel Salesforce-records, hiërarchieën, velden, bestanden en metagegevens

Beveiligde data: Draai overal een back-upomgeving, on-premises of in de cloud (AWS, Microsoft Azure, etc.)

Aangepaste planning: gedetailleerde back-upschema's en bewaarinstellingen instellen op objectniveau

Vereenvoudigd beheer: beheer meerdere Salesforce-instanties vanaf één console

Incrementele wijzigingen: met incrementele synchronisatie en flexibiliteitsplanning kunt u vrijwel continu een back-up maken van uw Salesforce-gegevens en metagegevens

Eenvoudige en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface: voer back-upbeleid uit en herstel taken in enkele minuten

Zien en vergelijken: bekijk versies van records en metadata en vergelijk ze snel met productie

Hiërarchie herstellen: Gelinkte objecten granulair herstellen naar elk record, inclusief bovenliggende/onderliggende records

Veeam brengt ook een GRATIS versie van deze oplossing uit: Veeam Backup for Salesforce Community Edition . Community Edition biedt volledig functionele, GRATIS back-up en herstel van Salesforce-gegevens voor organisaties met 50 Salesforce-gebruikerslicenties of minder.

Terug naar nieuws overzicht