Microsoft breidt technische ondersteuning aan Oekraïne uit

04-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft breidt technische ondersteuning aan Oekraïne uit

Microsoft breidt zijn technologische ondersteuning aan Oekraïne uit tot het einde van 2023. Het biedt gratis ondersteuning ter waarde van ongeveer 100 miljoen dollar. Dit is door Brad Smith, topman van Microsoft, aangekondigd tijdens Web Summit in Lissabon in aanwezigheid van Mykhailo Fedorov, vice-premier en minister van Digitale Transformatie van Oekraïne.

Met behulp van de ondersteuning wil Microsoft zeker stellen dat overheidsinstanties kritieke infrastructuur en andere sectoren in Oekraïne hun digitale infrastructuur kunnen blijven gebruiken en Oekraïense burgers met Microsoft Cloud kunnen blijven ondersteunen.

"De voortdurende verdediging van Oekraïne is deels afhankelijk een cruciale digitale alliantie van landen, bedrijven en non-profitorganisaties. Sinds het begin van de oorlog in februari hebben Microsoft en andere technologiebedrijven ongekende technologische bijstand verleend aan de regering en de bevolking van Oekraïne. Door digitale infrastructuur in de openbare cloud gratis beschikbaar te maken, hebben Microsoft en anderen kritieke Oekraïense diensten ondersteund via datacenters in heel Europa. Zoals onderstreept in het Microsoft-rapport van juni, heeft dit een cruciale rol gespeeld bij het beschermen van de veerkracht en veiligheid van de Oekraïense gegevens en digitale diensten, zelfs in het licht van Russische kruisraketten en andere kinetische aanvallen op het Oekraïense overheidsdatacenters en andere fysieke bezittingen", schrijft Microsoft in een blogpost.

Nonprofits en humanitaire organisaties ondersteunen

Microsoft zegt toe:

  • Oekraïne te ondersteunen met kritieke digitale veiligheid;
  • Het werk van nonprofits en humanitaire organisaties in Oekraïne, Polen en andere locaties in de Europese Unie te ondersteunen;
  • Data en support te leveren aan internationale organisaties die Oekraïne ondersteunen en oorlogsmidaden tegen burgers adresseren;
  • Werknemers ondersteunen en assisteren die bijdragen aan nonprofits die betrokken zijn met humanitaire ondersteuning.

"We erkennen dat veel mensen, vooral in Europa, deze winter offers brengen ter ondersteuning van de verdediging van Oekraïne. De oorlog heeft de energiemarkten op zijn kop gezet en de toegang tot voedsel verstoord. We zijn ervan overtuigd dat andere technologiebedrijven zich op dezelfde manier zullen inzetten om de support in stand te houden die niet alleen van vitaal belang is voor Oekraïne, maar ook voor internationale stabiliteit en de bescherming van grondrechten in zowel Europa als de rest van de wereld", aldus Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud