Floris Hulshoff Pol - 02 november 2022

AMD rapporteert financiële resultaten derde kwartaal 2022

AMD rapporteert financiële resultaten derde kwartaal 2022 image

AMD heeft een omzet voor het derde kwartaal van 2022 aangekondigd van 5,6 miljard dollar, een brutomarge van 42%, een operationeel verlies van 64 miljoen dolllar, een nettowinst van 66 miljoen dollar en een verwaterde winst per aandeel van $ 0,04.

"De resultaten voor het derde kwartaal bleven onder onze verwachtingen als gevolg van de afnemende pc-markt en aanzienlijke voorraadverminderingsacties in de pc-toeleveringsketen", aldus AMD-voorzitter en CEO Dr. Lisa Su. "Dit als gevolg van een hogere verkoop van onze datacenter-, embedded- en gameconsole-producten. We zijn ervan overtuigd dat onze toonaangevende productportfolio, onze sterke balans en aanhoudende groeimogelijkheden in ons datacenter en onze embedded bedrijven ons goed positioneren om de huidige marktdynamiek te doorstaan.”

Financieel overzicht derde kwartaal 2022

De omzet van $ 5,6 miljard steeg met 29% op jaarbasis, aangedreven door groei in de segmenten Datacenter, Gaming en Embedded.

De brutomarge bedroeg 42%, een daling van 6 procentpunten op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van afschrijvingen op immateriële activa die verband houden met de acquisitie van Xilinx. De niet-GAAP-brutomarge bedroeg 50%, een stijging van 2 procentpunten op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van hogere inkomsten uit het Embedded- en datacentersegment. Brutomarge en niet-GAAP brutomarge omvatten $ 160 miljoen aan kosten voor voorraad, prijzen en gerelateerde reserves in de grafische en klantactiviteiten.

Het bedrijfsverlies bedroeg $ 64 miljoen, vergeleken met het bedrijfsresultaat van $ 948 miljoen, of 22% van de omzet, een jaar geleden. Het verlies was voornamelijk te wijten aan de afschrijving van immateriële activa die verband houden met de acquisitie van Xilinx en verhoogde R&D-investeringen. Het niet-GAAP bedrijfsresultaat bedroeg $ 1,3 miljard, of 23% van de omzet, een stijging van $ 1,1 miljard of 24% een jaar geleden, voornamelijk gedreven door hogere inkomsten en brutomarge, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere bedrijfskosten.

De nettowinst bedroeg $ 66 miljoen, vergeleken met $ 923 miljoen een jaar geleden, voornamelijk als gevolg van de afschrijving van immateriële activa in verband met de acquisitie van Xilinx en verhoogde R&D-investeringen, gedeeltelijk gecompenseerd door een belastingvoordeel van $ 135 miljoen in het kwartaal. Het niet-GAAP-nettoresultaat bedroeg $ 1,1 miljard, een stijging ten opzichte van $ 893 miljoen een jaar geleden, voornamelijk gedreven door hogere inkomsten en brutomarge, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere bedrijfskosten.

De verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 0,04 vergeleken met $ 0,75 een jaar geleden, voornamelijk als gevolg van een lager nettoresultaat. De niet-GAAP verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 0,67, vergeleken met $ 0,73 een jaar geleden, voornamelijk als gevolg van lagere inkomsten uit het klantsegment.

Geldmiddelen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen bedroegen aan het einde van het kwartaal $ 5,6 miljard. Het bedrijf betaalde de $ 312 miljoen 7,50% Senior Notes terug die in augustus vervielen en kocht tijdens het kwartaal $617 miljoen gewone aandelen terug.

De kasstroom uit operaties bedroeg $ 965 miljoen in het kwartaal, vergeleken met $ 849 miljoen een jaar geleden. De vrije kasstroom bedroeg $ 842 miljoen in het kwartaal, vergeleken met $ 764 miljoen een jaar geleden.
Goodwill en acquisitiegerelateerde immateriële activa in verband met de acquisities van Xilinx en Pensando bedroegen $ 49,3 miljard.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024