Floris Hulshoff Pol - 02 november 2022

VodafoneZiggo noteert solide resultaten in derde kwartaal

VodafoneZiggo noteert solide resultaten in derde kwartaal image

VodafoneZiggo is tevreden over de solide resultaten in het derde kwartaal. Dit maakte het telecombedrijf vandaag bekend. De omzet steeg met 1,0% naar 1 miljard euro en het operationele bedrijfsresultaat steeg met 1,3% naar 497 miljoen euro. Het bedrijf ligt op schema om de financiële doelstellingen voor 2022 te behalen.

De omzetgroei van VodafoneZiggo is onder andere het gevolg van een toegenomen ARPU (gemiddelde omzet per klant). De toename van het operationele bedrijfsresultaat komt voort uit een sterke kostendiscipline.

De groei van zowel het aantal mobiele klanten als het aantal zakelijke klanten zette door in het afgelopen kwartaal. Tegelijk daalde het aantal internet-klanten minimaal. Het aantal ‘converged’ klanten dat zowel TV/internet als mobiele telefonie van VodafoneZiggo afneemt, is ook dit kwartaal weer gegroeid.

Kerncijfers derde kwartaal

De mobiele omzet groeide met 7,9% ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder. Het totale aantal (post-paid) simkaarten steeg met 67.000, waarvan 30.000 in het zakelijke segment.

Voor het zevende kwartaal op een rij steeg de omzet in het zakelijke segment, dit kwartaal met 6,3%.

Het totale aantal internetklanten is relatief stabiel en bedraagt 3,3 miljoen. Dat is 9.300 minder dan vorig kwartaal. Het aantal zakelijk internetklanten steeg voor het 23e kwartaal op rij, dit kwartaal met 6.100. Op de consumentenmarkt boekte VodafoneZiggo een daling van 15.400 internetklanten door toegenomen concurrentie.

Het aantal zogeheten ‘converged’ klanten dat producten en diensten van Vodafone en Ziggo combineert, stijgt opnieuw in het derde kwartaal. Zo groeide het aantal Ziggo-klanten dat ook een mobiel abonnement afneemt met 11.100 tot een totaal van 1,5 miljoen. Het aantal mobiele klanten van Vodafone of Hollandsnieuwe met een vaste Ziggo-aansluiting steeg met 24.300 tot een totaal van 2,5 miljoen.
Kijk hier voor de VodafoneZiggo Prelimenary Q3 2022 Results.

Bijzondere tijden

Ritchy Drost, CFO van VodafoneZiggo: “We leven in bijzondere economische tijden met hoge inflatie, stijgende energiekosten en een krappe arbeidsmarkt. Ondanks dat wisten we de totale kosten onder controle te houden. Al met al kijken we tevreden terug naar het afgelopen kwartaal en zien we het belangrijke laatste kwartaal van 2022 met vertrouwen tegemoet.“

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024