Martijn Kregting - 02 november 2022

VolkerWessels Telecom: alle Nederlandse locaties aangesloten op SD-WAN

VolkerWessels Telecom heeft sinds kort al zijn Nederlandse locaties aangesloten op zijn SD-WAN-netwerk (Software Defined Wide Area Network). Daarmee zijn alle ruim 17.000 eigen personeelsleden over meer dan 100 werkmaatschappijen met elkaar verbonden via een virtueel eigen netwerk, aldus de onderneming in een persbericht. Het SD-WAN netwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen VolkerWessels ITBV en de afdeling Connectivity Service & Solutions (CSS) bij VolkerWessels Telecom.

De voortgaande digitalisering van IT en groeiend gebruik van data vergen stabiele en veilige verbindingen tussen alle vaste én tijdelijke locaties van een organisatie. Niet alle netwerken bieden echter voldoende ondersteuning om ambities op het gebied van digitalisering waar te maken, aldus VolkerWessels. Reden om te kiezen voor één modern en veilig netwerk.

Best beschikbare verbindingen

Met een SD-WAN is de organisatie niet langer gebonden aan één netwerkleverancier, maar kan het de best beschikbare netwerkverbindingen gebruiken. Binnen het SD-WAN-netwerk wordt de basis-IT veiliger, goedkoper, flexibeler en sneller geleverd. Deze besparingen zorgen volgens de organisatie voor meer budget en ruimte om met behulp van applicaties en data te investeren in verdere digitalisering.

Het netwerk maakt het verder mogelijk om meerdere bedrijfslocaties te koppelen aan één intern netwerk. Met SD-WAN kunnen netwerkbeheerders efficiënter gebruikmaken van de bandbreedte en is er hogere flexibiliteit in het toevoegen van nieuwe apps en locaties. Daarnaast zijn er lagere operationele kosten, door het gebruik van cloudgebaseerde toepassingen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024