Wouter Hoeffnagel - 01 november 2022

Conscia stelt Jos Schimmel aan als directeur marketing en sales

Conscia stelt Jos Schimmel aan als directeur marketing en sales image

IT-dienstverlener Conscia benoemt Jos Schimmel (foto) per 1 november tot directeur marketing en sales. In zijn nieuwe rol gaat Schimmel leiding geven aan een team van ruim veertig personen, met als voornaamste missie om met zijn ervaring en het team verdere invulling te geven aan de ambities van Conscia op het vlak van cybersecurity, cloud en netwerkinfrastructuur.

“Conscia is een organisatie waar op veel vlakken ontzettend veel kennis aanwezig is”, aldus Schimmel. “Je merkt ook dat er een enorm verantwoordelijkheidsgevoel is richting de klant. Een logisch gevolg van het beheren van een groot deel van de meest kritische IT-infrastructuren in Nederland. Het is een mooie uitdaging om met het team ervoor te zorgen dat het sterke track record ook verder wordt uitgebreid naar andere sectoren. Het geeft mij daarnaast veel energie om te kunnen zorgen voor een situatie waarin de collega’s uit het talentvolle en diverse team boven zichzelf uit kunnen stijgen.”

Twintig jaar ervaring

Schimmel deed twintig jaar ervaring op op het gebied van infrastructuur en cybersecurity bij onder andere Orange Cyberdefense en PQR: Schimmel: “Conscia staat traditioneel bekend om zijn expertise op het gebied van netwerkinfrastructuur, maar heeft deze in de afgelopen jaren uitgebreid naar cloud en cybersecurity. Deze expertise wordt steeds vaker geleverd in de vorm van beheerde IT-infrastructuur diensten, die klanten afnemen en betalen naar gebruik. Er liggen hier volop mogelijkheden om vanuit het brede portfolio aan diensten en technologie nieuwe klanten te bedienen en onze samenwerking met bestaande klanten verder uit te bouwen. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig.”

Marcel Cappetti, algemeen directeur van Conscia: “Met het aantrekken van Jos voegen we iemand aan ons team toe die zijn sporen in cybersecurity en IT-infrastructuur ruimschoots verdiend heeft. Tegelijkertijd weet hij hoe het is om succesvolle teams te bouwen. Zijn kennis en ervaring helpen Conscia om de volgende stap te zetten in het versterken van onze positie als dé partner voor alle vraagstukken rondom complexe IT-infrastructuren.”