Floris Hulshoff Pol - 31 oktober 2022

MobieTrain haalt negen miljoen euro op

MobieTrain haalt negen miljoen euro op image

MobieTrain, een HR-techbedrijf gespecialiseerd in microlearning en partner van Goodhabitz, heeft met Fortino Capital en BNP Paribas Fortis Private Equity twee nieuwe aandeelhouders. Samen met bestaande financiële partners Concentra, Force Over Mass Capital en de LRM investeren ze negen miljoen euro in de mobile microlearningtoepassing. Daarmee zal MobieTrain zijn uitbreiding naar nieuwe groeimarkten versnellen, en zijn R&D uitbreiden om het leren in the flow of work verder te vernieuwen voor bedrijven in Europa.

De ambitie van MobieTrain is om continu leren mogelijk te maken voor ’s werelds 2,7 miljard medewerkers zonder bureau. Zijn microlearningtechnologie vergemakkelijkt het onboardingproces en de opleiding van eerstelijnsmedewerkers, zoals winkelmedewerkers, bouwvakkers, zorg- en logistiek personeel. Dankzij MobieTrains korte, gamified modules op de smartphone zorgen klanten voor een snellere overdracht van informatie, een betere kennisretentie bij medewerkers en een grotere motivatie.

Van start in nieuwe groeimarkten
Het afgelopen jaar groeide het bedrijf met drie cijfers. Ruim de helft van zijn omzet haalt MobieTrain uit het buitenland. Meer dan 100 organisaties in 30 landen, waaronder merken als Azadea Group, Decathlon, Diesel, Hästens, Renewi en Roompot trainen hun eerstelijnsmedewerkers nu met MobieTrain.

“Om dat groeiritme aan te houden, zullen we onze teams versterken in Genk, Madrid, Milaan en ook Amsterdam waar we vorige maand een kantoor openden. We zullen binnen korte tijd uitbreiden naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en vanuit Madrid starten we met remote sales in enkele andere markten zoals Scandinavië. Die internationalisering moet het mogelijk maken om elk jaar opnieuw ten minste te verdubbelen en onze positie als Europees marktleider te versterken”, schetst CEO Guy Van Neck de ambities.

Nieuwe aandeelhouders
Met Fortino Capital komt een investeerder met specialisatie in B2B software-as-a-service aan boord. Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital: “Wereldwijd maakt slechts 20 procent van organisaties gebruik van HR tech tools die het werkleven van hun medewerkers zonder bureau aangenamer maken. Volgens recent onderzoek vertegenwoordigt deze tak van de opleidingenbranche 40,1 miljard dollar tegen 2027, tegenover 18,9 miljard vandaag. Ook de recente, succesvolle uitbreiding in Zuid-Europa benadrukt het grote potentieel voor MobieTrain. We tekenen die internationale reis graag met hen uit.”

Ook BNP Paribas Fortis geeft via zijn Private Equity-tak een financiële impuls aan MobieTrain. “Het past in onze strategie om samen met gereputeerde mede-investeerders de groei van beloftevolle Belgische scale-ups te ondersteunen. We waren onder de indruk van het management, de groei en productaanbod van MobieTrain. Met zijn HR-technologie geeft het bedrijf antwoord op de vraag naar snelle opleidingen in een dynamische arbeidsmarkt”, zegt Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity.

Investeringen na vorige ronde
Sinds de vorige financiële injectie in mei 2021 opende MobieTrain vestigingen in Spanje en Italië en groeide het personeelbestand tot 53. Er werken inmiddels vijftien verschillende nationaliteiten bij het HR-techbedrijf. Dankzij die investeringen wist MobieTrain zijn omzet opnieuw ruimschoots te verdubbelen in 2021.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024