Wouter Hoeffnagel - 30 oktober 2022

Google verwijdert persoonsgegevens op verzoek

Google verwijdert persoonsgegevens op verzoek image

Google laat gebruikers voortaan verzoeken indienen voor het verwijderen van hun persoonsgegevens uit zoekresultaten. Een nieuwe tool vereenvoudigt dit proces aanzienlijk.

Het is al langer mogelijk verzoeken tot het verwijderen van gegevens uit de zoekresultaten van Google in te dienen, maar dit was niet eenvoudig. De focus lag hierbij met name op content die auteursrechten schonden of schadelijke waren. De nieuwe tool is direct vanuit de zoekresultaten beschikbaar; gebruikers klikken op de drie puntjes naast een zoekresultaat en openen hier 'Over dit resultaat'. Vervolgens klikken zij op 'Resultaat verwijderen', waarna zij een verzoek kunnen indienen.

Gebruikers kunnen onder meer contact- en adresgegevens laten verwijderen, evenals telefoonnummers en e-mailadressen. Denk echter ook aan inloggegevens, bankgegevens en handtekeningen. Google kan besluiten de informatie op twee manieren te verwijderen: het volledig verwijderen van de content uit de zoekresultaten of het verwijderen hiervan bij zoekopdrachten die de naam van de aanvragen omvat. In een blogpost geeft Google meer informatie over de tool.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024