Apple boekt meer een omzet en lichte winst stijging

28-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple boekt meer een omzet en lichte winst stijging

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2022, eindigend op 24 september 2022. Het bedrijf boekte in september een recordomzet van 90,1 miljard dollar, een stijging van 8 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 1,29, een stijging van 4 procent jaar op jaar jaar. De winst steeg licht naar 20,72 miljard dollar.

De jaaromzet bedroeg 394,3 miljard dollar, een stijging van 8 procent op jaarbasis, en de jaarlijkse winst per verwaterd aandeel bedroeg $ 6,11, een stijging van 9 procent op jaarbasis. De winst steeg naar 99,8 miljard dollar.

"De resultaten van dit kwartaal weerspiegelen de toewijding van Apple aan onze klanten, het streven naar innovatie en de wereld beter achter te laten dan we hem hebben aangetroffen", aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Terwijl we het vakantieseizoen ingaan met onze krachtigste line-up ooit, leiden we met onze waarden in elke actie die we nemen en elke beslissing die we nemen. We zijn zeer toegewijd aan het beschermen van het milieu, het veiligstellen van de privacy van gebruikers, het versterken van de toegankelijkheid en het creëren van producten en diensten die het volledige creatieve potentieel van de mensheid kunnen ontsluiten.”

"Onze recordresultaten voor het kwartaal van september blijven aantonen dat we in staat zijn om effectief te presteren ondanks een uitdagende en volatiele macro-economische achtergrond", zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “We bleven investeren in onze langetermijngroeiplannen, genereerden meer dan 24 miljard dollar aan operationele cashflow en keerden tijdens het kwartaal meer dan 29 miljard dollar terug aan onze aandeelhouders. De kracht van ons ecosysteem, ongeëvenaarde klantenloyaliteit en recordverkopen stuwden onze actieve installed base van apparaten naar een nieuw recordhoogte. Dit kwartaal sloot opnieuw een recordjaar af voor Apple, met een omzetgroei van meer dan 28 miljard dollar en een operationele cashflow van 18 miljard dollar ten opzichte van vorig jaar.”

Lees meer hier. (PDF).

Terug naar nieuws overzicht