Floris Hulshoff Pol - 27 oktober 2022

Broadcom CEO Tan ziet veel in de combinatie met VMware

Broadcom CEO Tan ziet veel in de combinatie met VMware image

Hock Tan, Broadcom President en CEO, meldt in een blog dat de combinatie van Broadcom en VMware veel voor klanten kunnen opleveren. De prijzen voor VMware toepassingen worden onder eigenaar Broadco, niet drastisch verhoogd, aldus Tan.

Tan meldt het volgende in zijn blog:

"De afgelopen weken heb ik de kans gehad om Broadcom-klanten over de hele wereld te bezoeken om te bespreken wat er aan de horizon staat terwijl ze navigeren in steeds complexere IT-besturingssystemen. Tijdens deze bezoeken heb ik ook hun vragen beantwoord en onze visie gedeeld over hoe een gecombineerde Broadcom en VMware eruit zullen zien na het sluiten van de transactie.

Uit deze gesprekken blijkt duidelijk dat drie onderwerpen top of mind zijn voor klanten met betrekking tot de VMware-Broadcom-transactie: multi-cloud, cloud-native apps en prijzen. Wat ik ze uiteindelijk heb benadrukt, was duidelijk: onze klanten zijn en blijven het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf. Dat gezegd hebbende, wil ik elk van deze onderwerpen bespreken en mijn huidige denkwijze delen om de zorgen die ik heb gehoord, weg te nemen.

Broadcoms strategie

Ik hoop dat ik duidelijk heb gemaakt dat we bij Broadcom de prioriteiten van klanten blijven omarmen en erin blijven investeren. Mijn prioriteiten voor Broadcom zijn erg afgestemd op die van klanten.

Door te investeren en te innoveren in infrastructuursoftware en het brede portfolio van VMware - inclusief multi-cloud en cloud-native mogelijkheden - zullen we onze klanten meer flexibiliteit bieden en nieuwe oplossingen leveren om hen te helpen hun IT-infrastructuur te verbinden, op te schalen en te beschermen. Dit stelt onze klanten ook in staat om hun IT-infrastructuur te moderniseren en te ontwerpen, terwijl ze ervoor zorgen dat er grootschalige, veilige en betrouwbare, maar toch flexibele oplossingen zijn om dit te doen. Evenzo zal de voortdurende ontwikkeling van ons ecosysteem partners in staat stellen hun bedrijf te laten groeien met een uitgebreid aanbod van de gecombineerde portfolio en nog beter te voldoen aan de behoeften van klanten.

Multi-cloud

Tijdens mijn ontmoetingen met klanten in de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk, vroeg ik naar hun huidige en toekomstige prioriteiten. Broadcom erkent al enige tijd dat de toekomst van enterprise-IT multi-cloud is: de mogelijkheid om applicaties en services te distribueren over een combinatie van clouds. Het is een van de vele redenen waarom Broadcom-oplossingen een aanvulling vormen op wat VMware tegenwoordig doet in de multi-cloudruimte in private, publieke, edge- en soevereine clouds. Het is duidelijk dat onze klanten deze mentaliteit ook al hebben overgenomen. Ik zal een voorbeeld delen.

Toen ik in Londen was, ontmoette ik de chief technology officer van een wereldwijde financiële dienstverlener. We bespraken de toenemende behoefte voor financiële instellingen om innovatieve oplossingen toe te passen en ervoor te zorgen dat legacy-infrastructuur efficiënt en veilig is. We waren het erover eens dat multi-cloudoplossingen aan deze behoefte voldoen en uiteindelijk de prestaties verbeteren en de veerkracht versterken tegen lagere kosten. Klanten zijn enthousiast over de multi-cloudvisie en, met meer middelen van Broadcom na het sluiten van de transactie, het potentieel om deze te implementeren naarmate VMware groeit en het momentum in de ruimte vergroot.

Cloud-native apps

Klanten zijn even enthousiast over het momentum van VMware rond cloud-native apps. Containers veranderen de manier waarop moderne applicaties worden gebouwd, wat resulteert in snellere en meer voorspelbare ontwikkeling en implementatie. Ontwikkelaars kunnen ook profiteren van Kubernetes-clusters, die efficiënter gebruikmaken van de gecontaineriseerde infrastructuur die deze applicaties aandrijft. Kubernetes-clusters bieden andere voordelen, waaronder het veerkrachtiger en gemakkelijker te beheren maken van apps, waardoor organisaties kosten kunnen besparen; en apps draagbaarder te maken tussen verschillende clouds en interne omgevingen, omdat Kubernetes-clusters on-premises of binnen openbare clouds kunnen draaien. De resulterende moderne applicaties zijn schaalbaarder en flexibeler, waardoor de snelheid en wendbaarheid van innovatie binnen organisaties wordt versneld.

Sinds de aankondiging van ons voornemen om VMware over te nemen in mei, heb ik de gelegenheid gehad om tijd door te brengen met veel VMware- en Broadcom-klanten, partners en de VMware Product- en Go-to-Market-leiderschapsteams. Ik heb een dieper inzicht gekregen in het VMware Tanzu-portfolio en het strategische belang van cloud-native applicaties en moderne app-ontwikkeling en -beheer. Klanten vertellen me dat moderne applicaties een centraal onderdeel zijn van hun strategie in een multi-cloudwereld, en dat de VMware Tanzu-portfolio van producten en oplossingen een belangrijk aandachtsgebied voor hen is.

Veel klanten en partners vragen me hoe ik de VMware Tanzu-portfolio en de toekomstige inzet van Broadcom voor de Tanzu-business zie. Mijn antwoord aan hen is dat ik Tanzu zie als een strategisch onderdeel van het VMware-softwareportfolio en dat zal zo blijven als we verder gaan binnen Broadcom. Klanten van VMware Tanzu draaien enkele van de meest bedrijfskritische applicaties ter wereld. Terwijl klanten nadenken over toekomstige investeringen in cloud-native applicaties en de moderne ruimte voor applicatieontwikkeling, moeten ze vertrouwen hebben in de toekomstige toewijding van Broadcom.

Prijzen

We werken elke dag samen met onze klanten om een breed spectrum aan uitdagingen aan te gaan, en we innoveren voortdurend om de volgende generatie technologie te creëren om aan hun behoeften te voldoen. Dit is grotendeels wat ons bedrijf succesvol heeft gemaakt, en we zijn van plan om dit voort te zetten.

Onze groei tot een wereldwijde technologieleider was niet gebaseerd op het nemen van bestaande producten en het verhogen van hun prijzen, maar door het creëren van technologie en producten die duidelijke waarde bieden aan klanten en deze voortdurend te verbeteren. We stimuleren groei door meer en betere producten aan te bieden, zodat klanten meer van ons hele portfolio van technologische producten gebruiken in plaats van slechts een of twee. Door langetermijnwaarde aan klanten te leveren en te investeren in verbeterde, klantgerichte R&D, kunnen we innoveren, schalen en betere producten aanbieden zonder de prijzen te verhogen.

VMware ontwikkelt technologie voor de toekomst en richt zich op een groeiende markt. De Broadcom-businesscase voor deze transactie is gebaseerd op het focussen op het bedrijfsmodel, het verhogen van R&D en het uitvoeren zodat klanten de waarde zien van het volledige portfolio van innovatieve productaanbiedingen - niet op het verhogen van prijzen. Na het sluiten van de transactie zullen we investeren in en innoveren in de producten van VMware, zodat we er nog meer van kunnen verkopen en de VMware-activiteiten binnen ondernemingen kunnen laten groeien, waardoor de voetafdruk wordt verdiept en uitgebreid in plaats van mogelijk de prijzen te verhogen.

Natuurlijk is onze andere hoofdprioriteit zodra de transactie is voltooid, de integratie van VMware en zijn medewerkers. VMware is een succesverhaal op het gebied van innovatie, maar het verhaal van het bedrijf is nog lang niet af en we zijn verheugd om te helpen bij het schrijven van de volgende hoofdstukken. Ik heb enorm veel respect voor wat VMware heeft opgebouwd, en het ervaren van de opwinding van het bedrijf voor de toekomst tijdens VMware Explore in San Francisco eerder dit jaar versterkte mijn overtuiging dat we op de goede weg zijn.

Ik kwam weg van mijn recente reizen en was nog enthousiaster over wat een gecombineerde Broadcom en VMware onze klanten kunnen opleveren, en ik kijk ernaar uit om deze waardevolle gesprekken voort te zetten naarmate we dichter bij de afsluiting komen. Meer dan dat, zodra we onze transactie hebben voltooid, kijk ik ernaar uit om te beginnen met het belangrijke werk van het bevorderen van een omgeving van groei en innovatie die is afgestemd op de prioriteiten van onze klanten."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024