Floris Hulshoff Pol - 27 oktober 2022

Dileoz haalt investering op van Pride Capital Partners

Pride Capital Partners heeft 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in Dileoz, een HR-softwarebedrijf met een focus op klanten in de overheidssector in België. De financiële steun van Pride Capital Partners zal gebruikt worden om hun software verder te ontwikkelen en het bedrijf internationaal op te schalen. Bovendien zullen Dileoz en Pride Capital Partners trachten samen te groeien door strategische partners te zoeken en overnames te realiseren.

Dileoz is gevestigd in Zaventem en werd in 2008 opgericht door een team van 3 ervaren HR Software-experts. Het bedrijf werkt momenteel met 35 FTE, die allemaal in België gevestigd zijn. Dileoz begon als een value-added reseller van de Oracle HR-oplossing genaamd Peoplesoft. Hierna zijn zij een software bedrijf geworden met een eigen product.

In 2016 zijn zij begonnen met het bouwen van hun eigen software genaamd Dileoz Payment Platform (of 'DPP'). In 2019 gingen zij live met de eerste klanten. DPP wordt gebruikt als een loonmotor met additionele HR-modules. Het omvat een volledige HR ERP-oplossing voor het end-to-end beheer van de salarisafrekening.

Dileoz Payroll Platform biedt een totale softwareoplossing voor HR & Payroll, met volledige integratie en automatisering van loonberekening, personeelsplanning, beheer van beschikbare mensen, tijdregistratie, budgettering, recruitment, evaluatie en educatie.

Met de nieuwe DPP-software heeft Dileoz sinds 2019 een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd. Klanten zijn voornamelijk overheidsinstanties en gemeenten, allemaal gevestigd in België (voornamelijk Vlaanderen). Bpost, stad Brugge en provincie Oost-Vlaanderen behoren onder andere tot hun klanten.

Dileoz is klaar om nog meer op te schalen en groeimogelijkheden te benutten door de juiste investeringen in te zetten. Het uitbouwen van DPP in combinatie met uitbreiding naar Wallonië en Nederland is een van de hoofddoelen voor de komende jaren. Pride Capital Partners zal Dileoz zowel financieel als strategisch ondersteunen om hen de toonaangevende specialist in het beheer van de loonadministratie te maken.

Guido Dierckx – Founder en CEO Dileoz: “Wij geloven in de kracht van software voor het verwerken van salarissen. Organisaties willen de salarisverwerking, waaronder onder meer tijdregistratie, planningsrapportage en talenteducatie, zo efficiënt en geautomatiseerd mogelijk maken. Daarnaast willen medewerkers op tijd hun juiste salaris ontvangen en alle gegevens van hun eigen dossier inzien. Ook willen ze zelf hun afwezigheid kunnen doorgeven en persoon-specifieke voordelen aanvragen via de zelf service functies. Het is onze visie om Dileoz uit te bouwen tot een toonaangevende HR-speler voor salarisverwerking in de Benelux voor instellingen en overheid gerelateerde organisaties. Wij zien Pride Capital als een krachtige partner die onze verdere productontwikkeling financieel zal ondersteunen en onze gecombineerde strategie de komende jaren zal begeleiden.”

Lars van ’t Hoenderdaal – Managing Partner bij Pride Capital Partners: “Dileoz heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar toonaangevende payrollplatform. Door hun ruime ervaring in deze markt, sterk terugkerende klantenrelaties en sterk product, is de organisatie in de ideale positie om uit te groeien tot een toonaangevende speler voor payroll-afhandeling in binnen- en buitenland. We zijn onder de indruk van hun schaalbaarheid en sterke managementteam en kijken ernaar uit om hen actief te ondersteunen bij hun verdere groeiplannen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024