Vraag naar managers blijft groeien in verschillende sectoren

28-10-2022
Deel dit artikel:

Vraag naar managers blijft groeien in verschillende sectoren

Advertorial

Het kost bedrijven binnen steeds meer sectoren moeite om geschikte managers te vinden, die hen helpen de groei van de organisatie te ondersteunen. Een uitbreiding van de onderneming gaat vaak gepaard met het creëren van nieuwe units, sectoren of bijvoorbeeld afdelingen. Immers, er zit een maximum aan het aantal personen wat een manager of team senior op effectieve wijze kan managen. Een vacature plaatsen op de eigen website levert organisaties veelal niet het gewenste aantal reacties op. Daarbij is niet iedereen die reageert geschikt voor de rol als manager. Welke kansen kunnen organisaties benutten om de juiste mensen te vinden voor de uitbreiding van de onderneming?

Online vacatures plaatsen op centrale website

Om het aantal kandidaten op een functie te vergroten, loont het om een vacature niet alleen op de eigen website te plaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een platform als Werkzoeken.nl, waarop werkzoekenden vacatures bij een groot aantal partijen binnen verschillende sectoren vinden. Door op een dergelijke website je eigen vacatures te plaatsen, vergroot je de kans op een succesvolle match met een kandidaat. Het plaatsen van een vacature is vaak gratis. Belangrijk hierbij is dat een vacature zich onderscheidt van de vacature bij andere werkgevers; het aanbod aan werkzoekenden is beperkt, hoe spring jij eruit?

Laat medewerkers vacatures delen in hun netwerk

Er is niets fijner dan een nieuwe collega uit het netwerk van een bestaand personeelslid; vaak heb je op voorhand al een beeld van hetgeen wat je van zo’n kandidaat mag verwachten. Laat medewerkers de vacatures die je online plaatst delen binnen hun professionele netwerk via een platform als LinkedIn. Op deze manier ziet een groter aantal potentiële kandidaten de vacature voorbijkomen. De kans dat je een geschikte kandidaat vindt neemt hiermee sterk toe. Je zou medewerkers kunnen belonen, wanneer zij een nieuwe collega aanbrengen.

Zet in op doorgroeimogelijkheden voor bestaand personeel

Een alternatief voor het breder delen van een vacature, is het inzetten op de doorgroeimogelijkheden voor je bestaande personeelsbestand. Welke kansen bied je hen momenteel om een opleiding te volgen, waarmee zij hun vaardigheden kunnen verruimen? Hier heb je niet alleen profijt van bij het invullen van vacatures, maar ook in het dagelijks werk van de medewerker; de kwaliteit hiervan zal verbeteren. Maak afspraken met individuele medewerkers over het groeipad wat zij in de komende jaren afleggen. Mogelijk maakt dit hen straks geschikt voor een rol als manager binnen een nieuwe unit of afdeling.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht