Waar kan ik zakelijke financiering aanvragen?

Waar kan ik zakelijke financiering aanvragen?

26-10-2022
Deel dit artikel:

Waar kan ik zakelijke financiering aanvragen?

Advertorial

Is jouw eigen vermogen niet toereikend om een langlopende investering in je bedrijf te financieren? Zet een investering dan niet direct uit je hoofd. Je kunt het geld namelijk op verschillende manieren bij elkaar krijgen. Eén van de mogelijkheden is een zakelijke financiering aanvragen. Wanneer je voor deze optie kiest, sluit je een lening af. Zodoende is het toch mogelijk om de gewenste investering in je bedrijf te doen. Ben je enthousiast? Dan wil je zelf mogelijk een zakelijke financiering aanvragen. In deze tekst vertellen wij je waar je dit doet.

Vraag een zakelijke financiering aan bij een bank

Omdat een zakelijke financiering een lening is, denken veel mensen al snel dat zij hiervoor naar een bank moeten. Dit is inderdaad een optie. Bij de meeste banken kun je namelijk – naast particuliere leningen en hypotheken – ook een zakelijke financiering aanvragen. Wie zo’n lening voor zijn bedrijf aan wil vragen, kan een keer langsgaan bij een bank. Het is verstandig om hier wel eerst een afspraak voor te maken. Ga je op de bonnefooi naar een bank? Dan is de kans klein dat er een medewerker beschikbaar is die jou meer kan vertellen over een zakelijke financiering.

Wanneer je vroeger een zakelijke financiering aan wilde vragen, moest je hiervoor zelf langsgaan bij een bank. Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Bij de meeste banken kun je namelijk online een zakelijke financiering aanvragen. Bezoek hiervoor simpelweg de website van de bank en doorloop de verschillende stappen. Je hoeft je overigens niet tot een bank te richten als je online een zakelijke financiering aan wilt vragen. Op het internet kom je namelijk ook geldverstrekkers tegen die zich enkel en alleen richten op de zakelijke markt. Hier kun je als ondernemer ook een zakelijke financiering aanvragen.

Kies een financiering die bij jou past

Heb je nog niet eerder een zakelijke financiering aangevraagd? Dan denk je misschien dat er voor alle ondernemers slechts één soort financiering is. Dit is niet het geval, want bij de meeste partijen kun je uit verschillende financieringsvormen kiezen. De bekendste en meest populaire zijn een zakelijke lening en zakelijk krediet. Ben je op zoek naar een financiering voor een bedrijfsovername? Dan kun je het beste voor een zakelijke lening kiezen. Deze financieringsvorm is namelijk bedoeld om langlopende investeringen in een bedrijf te financieren. Zakelijk krediet wordt op zijn beurt vooral gebruikt voor werkkapitaal, voorraden, debiteuren, groei en uitbreiding. Het is belangrijk dat je de verschillen tussen beide financieringsvormen goed weet. Alleen dan kun je namelijk bepalen welke zakelijke financiering het beste bij jou past.

Dien een aanvraag in

Zodra je eenmaal bepaald hebt wat de beste zakelijke financiering is, dien je een aanvraag in. Je kunt hiervoor langsgaan bij een geldverstrekker, maar ook online een aanvraag indienen. Bepaal allereerst voor jezelf welke zakelijke financiering jouw voorkeur heeft. Vervolgens dien je een aanvraag in. Maak een account aan en upload de recente jaarrekening en het transactieoverzicht van de afgelopen vijftien maanden. Op basis van deze gegevens krijg je vervolgens een aanbod op maat. Het betreft een vrijblijvend aanbod, waarna je zelf bepaalt of je de zakelijke financiering uiteindelijk aanvraagt of niet.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht