Redactie - 25 oktober 2022

Instagram en Facebook zijn prioriteit voor bedrijven

Instagram en Facebook zijn prioriteit voor bedrijven image

Zoekopdrachten naar Instagram-gerelateerde diensten zijn in de afgelopen zes maanden gemiddeld met 92 procent gestegen. Ook zoekopdrachten naar digitale marketingkanalen en app-ontwikkeling groeide in populariteit.

Dat blijkt uit een data-analyse van freelance platform Fiverr, dat miljoenen zoekopdrachten op het platform analyseerde om te zien welke diensten in het afgelopen half jaar populair waren. "De diensten die trending zijn bij het zoeken op het Fiverr-platform zijn voorspellend voor de veranderende eisen van bedrijven", aldus Peggy de Lange, verantwoordelijk voor de B2B Marketing bij Fiverr. "Uit de zoekopdrachten blijkt duidelijk dat sociale media een essentieel communicatie- en verkoopkanaal blijven, vooral in de aanloop naar de feestdagen, en dat investeringen in innovatie cruciaal blijven voor groei. Bedrijven zijn op de proef gesteld, maar we zijn ongelooflijk trots dat Fiverr de middelen en tools blijft bieden die ze nodig hebben om te floreren.”

Bedrijven blijven investeren in Instagram

Terwijl de explosieve groei van TikTok het sociale medialandschap domineerde, zijn veel merken de sociale platforms van Meta - Instagram en Facebook - centraal blijven stellen in hun groei- en verkoopstrategieën. De gemiddelde stijging van 92% in Instagram-gerelateerde zoekopdrachten suggereert dat de app voor het delen van inhoud een belangrijk marketingkanaal blijft voor bedrijven, zelfs met de opkomst van nieuwe sociale mediaplatforms.

  • Facebook video-advertenties +175%
  • Instagram Social Media Manager +121%
  • Instagram Influencer +63%

Online promotie en digitale marketingplatforms

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar de nieuwste en beste manieren om meer klanten te bereiken. De zoekopdrachten op Fiverr tonen aan dat bedrijven steeds vaker op zoek zijn naar professionals die kunnen helpen bij het vergroten van de online zichtbaarheid van hun onderneming.

Affiliate marketing bestaat al een tijdje, maar is recentelijk in opkomst bij ondernemingen die zoeken naar nieuwe manieren om klanten aan te trekken. Teespring is een andere tool die de laatste jaren, met de opkomst van content creators en influencers, steeds populairder wordt en helpt bij het maken en verkopen van producten en het genereren van inkomsten uit content. En tot slot, met de toenemende aandacht voor online veiligheid, gebruiken bedrijven steeds vaker Telegram om potentiële nieuwe klanten te bereiken, aangezien deze app end-to-end versleuteld is en een betrokken en groeiend publiek heeft in zowel Europa als de Verenigde Staten.

  • Teespring Promotie +163%
  • Affiliate promotie +152%
  • Telegram Promotie +51%

De opkomst van nieuwe app-ontwikkeling

Mobiel is weer in opkomst nu mensen weer in beweging zijn. In 2021 waren er wereldwijd 230 miljard eerste downloads van mobiele apps voor Apple- en Android-toestellen. Geschatte groeitrajecten voorspellen dat de ontwikkeling van mobiele apps tegen 2025 meer dan 600 miljard dollar aan inkomsten zal opleveren. Mobiele apps bieden klanten functionele toegang tot producten, informatie, processen en diensten die zij in real-time nodig hebben.

  • Mobiele app +64%
  • App promotie +24%
  • Dating App +13%

Trending zoekopdrachten in Nederland

  • Facebook +46%: Ook in Nederland specifiek is sprake van een toename in het aantal Facebook-gerelateerde zoekopdrachten met een toename van 46 procent.
  • Branding +26%: Dat ondernemers in toenemende mate bezig zijn met zich te onderscheiden, blijkt ook uit een van hardst groeiende zoekopdrachten op Fiverr: zoekopdrachten naar hulp bij branding, bedoeld om producten of diensten van een onderneming te onderscheiden van die van de concurrentie, zijn trending.
  • Kledingmerk en fashion logo +19%: Tot slot is een van de hardst stijgende zoekopdrachten op Fiverr naar experts op het gebied van mode: +19 procent.

Een uitsplitsing van de trending zoekopdrachten per land is hier te bekijken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024