Witold Kepinski - 23 oktober 2022

Gartner belicht toppers in Primary Storage toepassingen

Gartner belicht toppers in Primary Storage toepassingen image

Gartner heeft onlangs zijn Gartner Magic Quadrant for Primary Storage 2022 rapport uitgebracht waar de top spelers zijn beschreven. Leider is Pure Storage gevolgd door NetApp, Dell Technologies, HPE, Huawei, IBM, Infinidat en Hitachi Vantara. Challengers zijn Lenovo, Inspur en DDN (Tintri). Zadara staat als enige in het Visonaries kwadrant. Fujitsu is de enige niche speler.

Gebruikers van de primaire storage markt omarmen volgens Gartner vaker hybride cloud-IT-activiteiten en geïntegreerde dataservicestrategieën die worden gevormd door softwaregedefinieerde infrastructuur en modellen voor het verbruik van activa. I&O-leiders gaan samenwerken met platforminitiatieven van storageleveranciers om IT- en datacenteractiviteiten te transformeren, aldus Gartner.

Tegen 2025 zal meer dan 75% van de zakelijke opslagcapaciteit op bedrijfsniveau worden ingezet als op consumptie gebaseerd aanbod, wat een stijging is ten opzichte van minder dan 40% in 2022, aldus Gartner.

Tegen 2025 zal 30% van de ingezette externe enterprise-opslagarrays AIOps-software gebruiken om het onderhoud en de ondersteuning van IT-hardware te vervangen, tegen minder dan 3% in 2022 zo meldt Gartner.

Hybrid Infrastructure Platform Services zullen IT Cloud Operations moderniseren, gaat de primaire opslagmarkt een periode in van intense en snelle transformatie die een onuitwisbare indruk zal achterlaten op IT-activiteiten. De meest fundamentele vraag waarmee I&O-leiders worden geconfronteerd, is hoe ze toegang kunnen krijgen tot de voordelen van cloudmodellen met behoud van een hoge mate van veerkracht en controle over centrale IT-activiteiten.

Lees het complete Gartner Magic Quadrant for Primary Storage 2022 rapport.

Door: Witold Kepinski