Storing in mobiel netwerk KPN tijdens zoektocht naar Hebe en Sanne

21-10-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Storing in mobiel netwerk KPN tijdens zoektocht naar Hebe en Sanne

Een storing in het mobiele netwerk van KPN had mogelijk invloed op de zoektocht naar Hebe (10) en Sanne (26). De telefoon van Sanne maakte voor het laatst contact bij een zendmast bij Waspik. De auto is echter zo'n dertig kilometer verderop gevonden bij knooppunt Empel.

KPN bevestigt aan Omroep Brabant dat zijn mobiele netwerk maandagmiddag tussen kwart voor vier en kwart over vier getroffen is door een landelijke storing. Het zogeheten signaleringsverkeer zou wel beschikbaar zijn geweest tijdens de storing. Dit signaleringsverkeer zorgt voor het aanmelden van een telefoon op een zendmast.

Zendmast ligt ver van vindplaats

De storing vond plaats op het moment dat Sanne en Hebe over de A59 reden. Voormalig recherchebaas Sander Schaepman, bekend van het tv-programma Hunted, noemt het mogelijk dat door de storing de laatste zendmast waarmee de telefoon van Sanne verbinding maakt zo ver van de vindplek van het voertuig ligt.

Ook Selmar Smit, een expert in technische opsporing en eveneens bekend van Hunted, bevestigt dit. Ook Smit noemt de storing een aannemelijke verklaring voor het wegvallen van het signaal. Smit noemt het dan ook logisch dat de politie aanvankelijk zocht in de buurt van Waspik en Waalwijk.


Terug naar nieuws overzicht