Activistische investeerder neemt significant belang in Salesforce

20-10-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Activistische investeerder neemt significant belang in Salesforce

Starboard Value neemt een 'significant belang' in Salesforce. De activistische investeerder stelt dat Salesforce aandeelhouders meer waarde kan bieden. Starboard Value is onder meer van mening dat de groei van Salesforce achterblijft op dit van concurrenten.

CNBC meldt dat Starboard Value een belang neemt in Salesforce. Op de website van de investeerder is een presentatie verschenen waarin Starboard de financiële situatie van Salesforce onder de loep neemt. Het is onder meer positief over het nieuwe managementteam van Salesfroce onder leiding van Bret Taylor. Ook de ambitieuze omzetdoelstelling van 50 miljard dollar in fiscaal jaar 2026 valt in de smaak.

Tegelijkertijd is de activistische investeerders ook kritisch. Zo wijst het erop dat Salesforce streeft een gecombineerde doelstelling van 42% voor groei en operationele marge. Dit is lager dan de 50% groei waar concurrenten gemiddeld op mikken, stelt Starboard. De investeerder wil dan ook dat Salesforce dichter bij de doelstellingen van concurrenten komt, of deze overtreft.

Het is onduidelijk hoe groot het belang is dat Starboard in Salesforce neemt; dit is niet bekend gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud