Martijn Kregting - 20 oktober 2022

Sophos MDR lanceert compatibiliteit met cyberbeveiligingstechnologieën van derden

Sophos MDR lanceert compatibiliteit met cyberbeveiligingstechnologieën van derden image

Cybersecurity-aanbieder Sophos heeft nieuwe compatibiliteiten met beveiligingstechnologieën van derden gelanceerd in Sophos MDR (Managed Detection and Response). Zo moeten aanvallen sneller en preciezer opgespoord en verholpen worden in uiteenlopende klant- en bedrijfsomgevingen. Sophos MDR, met meer dan 12.000 klanten, integreert nu telemetrie van endpoint-, firewall-, cloud-, identiteits-, e-mail- en andere beveiligingsoplossingen van derden als onderdeel van het Adaptive Cybersecurity Ecosystem van Sophos.

"De complexiteit van moderne bedrijfsomgevingen en de snelheid van cyberbedreigingen maken het voor de meeste organisaties steeds moeilijker om zelf een succesvolle opsporing en respons te verzorgen, terwijl doorlopende beveiligingsoperaties een absolute noodzaak zijn geworden", stelt Joe Levy, chief technology & product officer bij Sophos, in een toelichting. "Net als een schild, is cyberrisicobeperkende technologie een goede manier om je tegen aanvallen te verdedigen. Maar als je die bescherming niet aanwendt om ook te reageren, zal het systeem vroeg of laat falen, want een vastberaden aanvaller zal een technologie uiteindelijk toch verslaan."

Sophos' teams van experts kunnen nu bedreigingen opsporen en verhelpen in diverse omgevingen, waaronder complexe scenario's met meerdere leveranciers, voordat die bedreigingen echt schadelijk kunnen worden, vervolgt Levy - zoals ransomware of een grootschalig datalek. "MDR maakt vaak het verschil tussen een geslaagde of mislukte bescherming in reële situaties."

Brede comptabiliteit

Sophos MDR is voortaan compatibel met de beveiligingstelemetrie van leveranciers zoals Microsoft, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Rapid7, Amazon Web Services (AWS), Google, Okta, Darktrace en tal van anderen. Telemetrie kan automatisch worden geconsolideerd, gecorreleerd en geprioriteerd met de inzichten van het Adaptive Cybersecurity Ecosystem van Sophos en de bedreigings­informatie-eenheid Sophos X-Ops. De uitgebreide reeks beveiligingsintegraties van Sophos MDR werd mogelijk gemaakt door technologie die Sophos verwierf bij de overname van SOC.OS in april 2022.

De speciaal voor deze uitgebreide telemetrie aangepaste dataverwerking en correlatietechnieken stellen het MDR-operations team van Sophos in staat om zich snel een beeld te vormen van het wie, het wat, het wanneer en hoe van een aanval, en in staat om te reageren op bedreigingen binnen het geheel van alle ecosystemen van zijn klanten. Met de telemetrie van externe leveranciers kan het MDR-operations team van Sophos ook bedreigingen opsporen en gedragingen van aanvallers identificeren die detectie door de geïmplementeerde toolsets hebben omzeild.

Sophos MDR is nu verkrijgbaar via het wereldwijde kanaal van reseller-partners en MSP's (Managed Service Providers) van Sophos. Integraties met geselecteerde beveiligingstechnologieën van derden zullen tegen het einde van het jaar gratis beschikbaar zijn. Klanten kunnen ook aanvullende integratiepakketten kopen voor andere compatibiliteit, met prijzen op basis van het aantal seats.