Witold Kepinski - 19 oktober 2022

Oracle Alloy helpt partners met uitrollen van cloud services

Oracle Alloy helpt partners met uitrollen van cloud services image

Oracle heeft Oracle Alloy aangekondigd , een nieuw cloudinfrastructuurplatform waarmee serviceproviders, integrators, onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) en andere organisaties zoals financiële instellingen of telecommunicatieproviders cloudproviders kunnen worden en nieuwe cloudservices kunnen uitrollen naar hun klanten.

Met Alloy kunnen deze organisaties een volledige set cloudservices aanbieden, de ervaring merken en op maat maken, en aanvullende diensten en applicaties met toegevoegde waarde verpakken om te voldoen aan de specifieke behoeften van hun markten en brancheverticalen. Deze organisaties kunnen Alloy ook onafhankelijk gebruiken in hun eigen datacenters en hun activiteiten volledig beheersen om te helpen voldoen aan specifieke wettelijke vereisten, aldus Oracle.

Serviceproviders, integrators en ISV's werken samen met Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om applicaties en services te leveren die zijn afgestemd op specifieke industrieën, markten en wettelijke of overheidsbepalingen. Om deze partners te helpen profiteren van de ongekende zakelijke kansen, schaal en prestaties van de cloud en te innoveren met de snelheid van hyperscalers, stelt Alloy hen in staat om cloudproviders te worden en sneller te innoveren met meer maatwerk en controle. Met Alloy kunnen partners bijvoorbeeld de publieke sector en andere industrieën bedienen die de werkdruk in het land willen houden en hun clouds onafhankelijk willen beheren. Bovendien stelt Alloy partners die klanten hosten in hun eigen datacenters in staat om nieuwe groeimogelijkheden buiten de publieke cloud te ontsluiten, zo meldt Oracle.

“Onze partners en klanten meer keuze bieden is al lang een primaire focus voor OCI. Vandaag gaan we nog een stap verder door onze partners de mogelijkheid te bieden om cloudproviders te worden, zodat ze sneller nieuwe services kunnen bouwen en kunnen voldoen aan specifieke markt- en regelgevingsvereisten”, zegt Clay Magouyrk, executive vice president, Oracle Cloud Infrastructure. "Als cloudproviders hebben onze partners meer controle over de klantervaring voor hun beoogde klant of branche, inclusief waar de workloads zich bevinden en hoe hun cloud wordt beheerd."