Witold Kepinski - 16 oktober 2022

AWS en BMW Group ontwikkelen cloud automotive data platform

AWS en BMW Group ontwikkelen cloud automotive data platform image

Amazon Web Services (AWS) en de BMW Group hebben een strategische samenwerking aangekondigd om aanpasbare cloudsoftware te ontwikkelen die de distributie en het beheer van gegevens van miljoenen verbonden voertuigen zal vereenvoudigen.

De BMW Group zal de eerste autofabrikant zijn die de software gebruikt, die als basis zal dienen voor zijn cloudgebaseerde voertuigdataplatform van de volgende generatie. In de toekomst zal de nieuwe software beschikbaar zijn voor andere autofabrikanten, waardoor ze gemakkelijk voertuiggegevensbronnen kunnen integreren, de ontwikkeling van voertuig- en wagenparktoepassingen kunnen versnellen en het levenscyclusbeheer kunnen verbeteren, terwijl ze geavanceerde voertuigfuncties en meer gepersonaliseerde bestuurderservaringen kunnen bieden tegen lagere kosten, aldus AWS,

“We hebben vandaag 20 miljoen geconnecteerde voertuigen op de weg. Met de lancering van de 'Neue Klasse', BMW's volgende generatie voertuigen, zal ons offboard cloudplatform, mogelijk gemaakt door AWS, ruwweg het driedubbele volume aan voertuiggegevens verwerken in vergelijking met de huidige generatie BMW-modellen", aldus Nicolai Krämer, vice-president van Vehicle Connectivity Platforms op de BMW Group. “Samen met AWS zullen we doorgaan met het creëren van innovatieve oplossingen waarmee we nog sneller nieuwe datagestuurde functies kunnen ontwikkelen en leveren aan klanten over de hele wereld.”

Lees meer hier.