SWIFT maakt plannen voor digitale munten bekend

07-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SWIFT maakt plannen voor digitale munten bekend

SWIFT maakt haar plannen voor digitale munten bekend. De opzet is om in de toekomst efficiënter en minder connecties tussen banken nodig te hebben.

SWIFT is het berichtensysteem tussen banken voor onder meer geldtransfers tussen spelers. De afgelopen acht maanden experimenteerde het met verschillende technologieën en munten samen met de centrale banken van Frankrijk en Duitsland, net zoals enkele grote financiële spelers. Het gaat daarbij om CBDC's, wat staat voor central bank digital currency.

Meer testen

Die eerste test wordt volgens Reuters nu gevolgd door meer geavanceerde testen in het komende jaar. De opzet is deels gelijkaardig aan hoe cryptomunten werken, waarbij verschillende partijen verbinden met een centrale hub. Vandaag gebeurt dat onder financiële instellingen onderling met verschillende verbindingen tussen elke speler.

Hoewel meerdere organisaties met het concept bezig zijn, zit SWIFT wel in een bijzondere positie. Het Belgische bedrijf is in vrijwel elk land actief bij meer dan 11.500 banken. Dat geeft de organisatie enige voorsprong om een systeem met digitale munten op grote schaal uit te rollen.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht