HashiCorp lanceert Cloud Platform Boundary security toepassing

06-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HashiCorp lanceert Cloud Platform Boundary security toepassing

HashiCorp, leverancier van software voor automatisering van multi-cloudinfrastructuur, heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van HashiCorp Cloud Platform (HCP) Boundary, een veilig product voor externe toegang. Met deze release voegt Boundary zich samen met HCP Vault en HCP Consul om de eerste zero trust-beveiligingsoplossing in de branche te bieden voor het beveiligen van applicaties, netwerken en mensen die zijn gebouwd voor de cloud.

Naarmate organisaties naar de cloud verhuizen en cloud-besturingsmodellen adopteren, hebben ze een andere benadering van beveiliging nodig - gewoonlijk zero trust-beveiliging genoemd - waarbij de standaardbeveiliging is om niets te vertrouwen, alles te verifiëren en te autoriseren. Maar de kloof tussen legacy-beveiligingshoudingen en de versnelde overstap naar de cloud draagt bij aan een aanzienlijke toename van beveiligingsinbreuken. Volgens de HashiCorp State of Cloud Strategy Survey gelooft 89% van de respondenten dat beveiliging de belangrijkste bepalende factor is voor cloudsucces, wat organisaties ertoe aanzet om een zero trust-beveiligingshouding aan te nemen.

HashiCorp's benadering van zero trust-beveiliging is gericht op het gebruik van identiteit om applicaties, netwerken en mensen te beveiligen in meerdere clouds, on-premises en hybride omgevingen, waardoor het aanvalsoppervlak wordt verkleind en complexe beveiligingsworkflows worden geautomatiseerd. Dit zorgt ervoor dat mensen, machines en services worden geverifieerd, elke actie wordt geautoriseerd en gegevens worden beschermd.

"Naarmate organisaties hun clouddomeinen blijven uitbreiden, moeten ze hun beveiligingsstrategieën aanpassen om gelijke tred te houden met de groei en complexiteit van applicaties, netwerkcomponenten en cloudgebaseerde systemen", zegt Armon Dadgar, medeoprichter en CTO van HashiCorp. “Bij HashiCorp hebben we altijd geloofd dat identiteit de basis is voor zero trust-beveiliging voor applicaties, netwerken en gebruikers. Met HCP Boundary hebben bedrijven nu een moderne oplossing voor geprivilegieerd toegangsbeheer, waarmee de toegang in dynamische, kortstondige omgevingen voor hun personeel wordt beveiligd. We denken dat we een belangrijke mijlpaal voor onze klanten hebben bereikt door een beveiligingsoplossing te leveren die is gebouwd voor het huidige dreigings- en infrastructuurlandschap.”

Terug naar nieuws overzicht
Security