Qualys koopt AI Machine Learning platform van Blue Hexagon

05-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Qualys koopt AI Machine Learning platform van Blue Hexagon

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde IT-, beveiligings- en compliance-oplossingen, heeft aangekondigd dat het de activa van Blauwe zeshoek. Dit brengt AI/machine learning (AI/ML) naar het Qualys Cloud Platform om petabytes aan sterk geïntegreerde data om te zetten in zinvolle inzichten voor klanten.

Deze overname stelt Qualys in staat om gebruik te maken van zijn krachtige Cloud Platform en zijn meer dan 10 biljoen datapunten om gedragspatronen te ontdekken, waaronder actieve kwetsbaarheidsexploitatie, identificatie van geavanceerde netwerkbedreigingen en adaptieve risicobeperking voor alle activa en applicaties.

Deze dynamische combinatie van sterk geïntegreerde beveiligingsgegevens met machine learning-technologie zorgt voor voorspellende en geautomatiseerde vermindering van cyberbeveiligingsrisico's voor Qualys-klanten, zo beweert Qualys.

"Het team en ik zijn verheugd om ons aan te sluiten bij zo'n innovatief, toonaangevend cloudbeveiligingsbedrijf", zegt Nayeem Islam , CEO en mede-oprichter van Blue Hexagon. "Onze op deep learning gebaseerde Network Detection and Response-producten vullen het enorme beveiligingsdatameer van Qualys aan met netwerkgegevens en deep learning, waardoor een betere beoordeling en detectie van beveiligingsrisico's mogelijk is."

Blue Hexagon is een AI/ML-aanbieder van Cloud Threat Detection and Response-oplossingen die ondernemingen in staat stelt veilig de openbare cloud te adopteren door realtime detectie van verschillende soorten cloudaanvallen, van supply chain-infectie in containers en opslag tot cryptominers en APT's met commando en controle, tot ongeautoriseerde activiteiten van kwaadwillende actoren.

De Blue Hexagon AI/ML-technologie wordt geïntegreerd in het Qualys Cloud Platform.

Terug naar nieuws overzicht
Security