Wasabi Technologies krijgt kwart miljard dollar kapitaalinjectie

30-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Wasabi Technologies krijgt kwart miljard dollar kapitaalinjectie

Wasabi Technologies, een data cloud storage aanbieder, heeft aangekondigd dat het de status van een eenhoorn (waarde vanaf 1 miljard dollar) heeft bereikt na 250 miljoen dollar aan nieuwe financiering. Wasabi haalde 125 miljoen dollar op in Series D-aandelen onder leiding van L2 Point Management met deelname van Cedar Pine; een dochteronderneming van Cerberus Capital Management; en terugkerende investeerders, waaronder Fidelity Management & Research Company en Forestay Capital, waardoor de waardering van het bedrijf op meer dan 1,1 miljard dollar komt. Wasabi breidde ook zijn bestaande schuldfaciliteit met MGG Investment Group uit tot 125 miljoen dollar. Barclays trad op als enige plaatsingsagent bij de transactie.

Wasabi biedt gegevensopslag in de cloud voor bedrijven over de hele wereld als alternatief tegen hyperscale providers of opslag op locatie zonder kosten voor uitgaand verkeer of API-verzoeken en zonder complexe tiering. De omzet van het bedrijf is meer dan verdubbeld tussen 2020-2021, en Wasabi heeft nu meer dan 40.000 klanten in meer dan 100 landen, 13.000 partners, 250+ wereldwijde werknemers en 13 opslagregio'sin Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

De nieuwe aandelen zullen de uitbreiding naar andere verticale markten en geografische gebieden stimuleren, de kanaalpartnerschappen van Wasabi versterken en het go-to-market-team en de wereldwijde merkstrategieën van het bedrijf opschalen. Ondertussen zal de schuld worden gebruikt om kapitaaluitrusting en infrastructuur in de opslagregio's van Wasabi over de hele wereld te financieren, en om te investeren in de technologische mogelijkheden van Wasabi om de basis te leggen voor een nieuwe generatie cloudopslagarchitectuur.

“Het sluiten van een grote ronde in deze omgeving spreekt van de spectaculaire groei van Wasabi, de omvang van de mogelijkheden voor cloudopslag en ons leiderschap als de grootste pure-play cloudopslagleverancier in de branche. Bij Wasabi richten we ons maar op één ding: cloudopslag. Wij doen het beter dan wie dan ook in de branche. Dankzij deze unieke focus heeft ons team de beste prestaties en beveiliging in zijn klasse bereikt tegen de laagste prijzen in de branche”, zegt David Friend, medeoprichter en CEO van Wasabi Technologies.

Kerstin Dittmar, Managing Partner van hoofdinvesteerder L2 Point, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Wasabi. “Wasabi biedt een baanbrekend product dat klanten een eenvoudigere, snellere en aanzienlijk voordeligere oplossing biedt voor hun behoeften op het gebied van cloudgegevensopslag. We zijn van mening dat deze kapitaalverhoging Wasabi in staat zal stellen om haar aanbod in aanvullende diensten en geografische gebieden uit te breiden om aan de behoeften van hun wereldwijde klanten te voldoen”, aldus Dittmar.

"We zijn trots om samen te werken met Wasabi om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van cloudopslag en -beveiliging", voegt Sam Barnett, Ph.D., Executive Chairman van Cedar Pine, toe. "Het belang van Wasabi's technologie neemt in elke branche toe."

Kevin Griffin, CEO van MGG Investment Group, merkte ook op: "We streven ernaar samen te werken met de beste ondernemers en bedrijven en zijn verheugd om Wasabi Technologies en hun wereldwijde expansie te blijven ondersteunen."

Naast de toonaangevende prestaties van Wasabi hot cloud-opslag, werkt het bedrijf samen met meer dan 350 technologiebedrijven, waaronder de meeste van 's werelds toonaangevende back-up-, rampherstel- en bewakingsbedrijven. Wasabi wordt gebruikt om gegevens op te slaan in een breed scala van industrieën, waaronder professionele sport, energie en natuurlijke hulpbronnen, financiën, toezicht, onderwijs, productie, consumententechnologie, gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek en media en entertainment.

"Aangezien onze gegevensbehoeften blijven evolueren, van speleranalyse, IoT, digitale activa en zelfs beveiliging, biedt dit een enorme leermogelijkheid voor de organisatie", zegt Brian Shield, senior vice-president en CTO van de Boston Red Sox. "Wasabi biedt een kosteneffectieve cloudgebaseerde oplossing waarmee we snel inhoud kunnen ophalen en het niveau van video-analyse en -productie kunnen verbeteren dat we hier bij de (Boston) Red Sox doen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud