Microsoft en Zoom winnen meer UCaaS marktaandeel

Microsoft en Zoom winnen meer UCaaS marktaandeel

Microsoft en Zoom winnen meer UCaaS marktaandeel

Microsoft en Zoom winnen meer UCaaS marktaandeel

01-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft en Zoom winnen meer UCaaS marktaandeel

Nieuwe Q2-gegevens van Synergy Research Group laten zien dat Microsoft en Zoom hun aandeel in de UCaaS-markt blijven vergroten. Terwijl het UCaaS-abonneebestand in het tweede kwartaal met 20% groeide ten opzichte van vorig jaar, groeiden zowel Microsoft als Zoom met 40%. Ze hebben nu allebei een marktaandeel van ongeveer 10%, vergeleken met 2019 toen Microsoft nog maar een kleine speler was en Zoom voor het eerst een dienst lanceerde.

Ondertussen groeide het abonneebestand van marktleider RingCentral in het tweede kwartaal met 24%, waardoor het een marktaandeel van ongeveer 21% kon behouden. Van de andere toonaangevende leveranciers groeiden 8x8, Cisco en LogMeIn allemaal hun aantal abonnees, maar zagen hun marktaandelen relatief stabiel blijven. Lager op de ranglijst van marktaandeel was Dialpad de meest opvallende leverancier met een groeipercentage dat ver boven het totale marktgroeipercentage lag.

Het totale aantal UCaaS-abonnees is nu meer dan 21 miljoen, een verdubbeling sinds eind 2019. De wereldwijde markt wordt nog steeds gedomineerd door de VS, die goed is voor bijna driekwart van alle UCaaS-abonnees. Hoewel de groei in alle regio's sterk is, staat de marktontwikkeling in de meeste andere landen nog in de kinderschoenen, waarbij het VK en Duitsland verreweg de grootste markten buiten de VS zijn.

“In alle segmenten heeft de Covid-pandemie geholpen om de overgang van lokale PBX naar UCaaS te versnellen. Dit gaf een grote impuls aan gespecialiseerde UCaaS-leveranciers, waarbij RingCentral over de hele linie sterk is, terwijl Microsoft het bijzonder goed doet in het middensegment en Zoom de belangrijkste uitdager is in grote ondernemingen”, zegt Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. . "Terwijl de UCaaS-boom zich voortzet, is een interessante recente ontwikkeling de opkomst van zogenaamde BYOC-oplossingen (Bring Your Own Carrier). BYOC UCaaS stelt ondernemingen in staat om hun bestaande UCaaS- of Hosted PBX-investeringen binnen een samenwerkingsplatform te gebruiken, zonder de noodzaak van rippen en vervangen wat momenteel wordt ingezet. We voorspellen een sterke groei voor zowel UCaaS als BYOC UCaaS in de komende vijf jaar."

UCaaS_Q222.jpg

Terug naar nieuws overzicht