Floris Hulshoff Pol - 30 september 2022

Onderzoek: Aantal VR- en AR-headsets verdubbeld in twee jaar tijd

Onderzoek: Aantal VR- en AR-headsets verdubbeld in twee jaar tijd image

De komende twee jaar gaat het aantal VR en AR headsets verdubbelen, voorspelt analistenbureau Strategy Analytics. Vooral de opkomst van AR zorgt naar verwachting voor groei.

Strategy Analytics verwacht dat het aantal 'Metaverse-toestellen', waarmee het wijst op Virtual reality en augmented reality brillen/headsets, groeit naar 100 miljoen tegen 2024. Een verdubbeling van de 50 miljoen toestellen vandaag.

'Groei zet door'

De conclusie komt uit een breder onderzoek waar het de evolutie van de toestellen tegen 2027 bekijkt. In dat jaar verwacht Strategy Analytics dat er bijna 250 miljoen AR- en VR-toestellen in omloop zijn. We moeten daarbij wel opmerken dat het analistenbureau geen details geeft over de methodologie of manier waarop het die inschatting maakt.

Hoewel VR ook stijgt, ziet het bureau vooral groei in AR. Deze technologie is nu vooral op de zakelijke markt aanwezig, maar vindt volgens de analisten de komende jaren meer aantrek bij consumenten. Vandaag is AR 1 procent van de markt, tegen 2027 zou dat 64 procent zijn.

In samenwerking met Data News