Dell Technologies en Wind River zetten in op open cloud-native netwerktechnologieën

30-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell Technologies en Wind River zetten in op open cloud-native netwerktechnologieën

Dell Technologies introduceert Dell Telecom Infrastructure Blocks for Wind River Studio, een nieuwe telecomcloudinfrastructuur-oplossing ontwikkeld in samenwerking met Wind River. De oplossing helpt communicatieserviceproviders (CSP's) de complexiteit te verminderen, hun cloud-native netwerkimplementaties te versnellen en operationele kosten te verlagen. Daarnaast maakt het certificeringsprogramma voor telecompartners van Dell het eenvoudiger voor technologiepartners om hun producten te valideren en te integreren in een snel groeiend open technologie-ecosysteem.

Analysys Mason voorspelt dat de CSP-industrie voor netwerkcloudinfrastructuur verviervoudigt van 6,9 miljard dollar in 2020 tot 30,1 miljard dollar in 20261. In tegenstelling tot de clouds die vaak door ondernemingen worden gebruikt, moeten clouds voor mobiele netwerken zich richten op gedistribueerde geografische gebieden en strikte service level agreements (SLA's). De ondersteuning van een breed scala aan software-, reken- en netwerktechnologieën hebben deze implementaties complex en kostbaar gemaakt, meldt het consultancybureau.

"Terwijl het telecomnetwerk opsplitst, worden netwerkoperators uitgedaagd om een groot aantal open, cloud-native oplossingen effectief te verwerven, inzetten, testen en exploiteren", zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager van Dell Technologies Telecom Systems Business. "Met ons portfolio van software, oplossingen, ontwikkelingslaboratoria en partnerprogramma's, waaronder ons eerste open door de telecom cloud ontworpen systeem met de leider in Open RAN-implementaties Wind River, kunnen we samenwerken met communicatieserviceproviders wereldwijd voor het vereenvoudigen van hun overgang naar cloud-native technologieën."

Dell Telecom Infrastructure Blocks

Dell kiest voor een nieuwe benadering om de complexiteit van cloud-native netwerkimplementaties op te lossen, waarbij het Dell Telecom Infrastructure Blocks inzet. Deze cloud-native infrastructuurblokken vereenvoudigen de implementatie en het beheer van telecomcloudnetwerken, terwijl de introductie van nieuwe technologieën wordt versneld en de operationele kosten (OpEX) worden verlaagd.

ACG Research schat dat CSP's die Dell Telecom Infrastructure Blocks inzetten de OpEx met 42% kunnen verminderen. Dit resulteert in een investeringsrendement van 134% over vijf jaar in vergelijking met het implementeren van telecomcloudinfrastructuur zonder de Dell-oplossing. De blokken omvatten Dell PowerEdge-servers, Dell Bare Metal Orchestrator-beheersoftware en geïntegreerde telecomcloudsoftwareplatforms die de CSP selecteert, te beginnen met Wind River Studio. Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud