Basic-Fit kiest voor HCM van Workday

28-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Basic-Fit kiest voor HCM van Workday

Fitnessketen Basic-Fit maakt een exponentiële groei door. Met 1.140 fitnessclubs in vijf landen, waarvan 225 clubs in Nederland, wil het van origine Nederlandse bedrijf in 2030 tussen de 3.000 en 3.500 sportclubs hebben. Om dit doel te bereiken moest Basic-Fit zijn HR-processen standaardiseren en verbeteren voor het managen van haar 7.000 werknemers (waarvan 2.800 in Nederland). Aan deze twee vereisten voldoet het bedrijf met de Human Capital Management (HCM) software van Workday.

Met Workday zijn alle HR-taken, inclusief werving, onboarding, training en verzuim, nu gecentraliseerd en beheerd in het Workday-platform. Naast de gebruikerservaring was de keuze voor Workday vooral een strategische. Sinds de uitrol van Workday HCM in juni 2021, beschikt Basic-Fit over één systeem voor alle geografische gebieden waarin het actief is. Dit centrale model biedt wereldwijde inzichten in alle data en toegang tot geconsolideerde rapporten, en ondersteunt HR zo in de besluitvorming. Zodoende is er ook meer tijd voor data-analyse.

'Op een duurzame manier groeien'

“Gezien onze snelle groei was Workday de voor de hand liggende keuze. Ze voorzien in al onze behoeften: schaalbaarheid, betere zichtbaarheid van HR-functies en een verbeterde werknemerservaring. Bovendien is onze HR-afdeling verheugd met de overgang, die nieuwe carrièremogelijkheden heeft opgeleverd gebaseerd op analyse en inzichten”, zegt Marie-Véronique Bernard, Human Resources Director bij Basic-Fit. “Ons doel is om op een duurzame manier te blijven groeien en Workday helpt ons hierin te slagen.”

Flexibiliteit en schaalbaarheid

De oplossingen van Workday zijn beschikbaar in diverse talen en met allerlei modules voor verschillende HR-behoeften. Ook zorgt de oplossing voor geharmoniseerde processen die meer inzicht in data bieden. Omdat HR-processen zijn gestandaardiseerd, hebben managers snel toegang tot gedetailleerde informatie die hun besluitvorming vereenvoudigt. Ze kunnen de realtime HR-behoeften van iedere club of ieder land achterhalen en hiermee de strategische besluitvorming ondersteunen en versnellen.

Toegang tot data geeft managers meer inzicht, wat personeelsmanagement verbetert. Clubmanagers hebben nu alle gegevens bij de hand om medewerkers te ondersteunen tijdens hun loopbaantraject binnen het bedrijf. De fitnessketen wil zo de retentie van medewerkers verbeteren.

Onboarding

Via onboarding heeft talent binnen Basic-Fit toegang tot relevante HR-processen - van werving tot training. Workday is beschikbaar vanaf ieder apparaat. “Ik ben verheugd om Basic-Fit te verwelkomen in de Workday-community. De sterke groei van het bedrijf vroeg om een Human Capital Management-oplossing waarmee de organisatie zich verder kan ontwikkelen. Managers hebben nu toegang tot realtime gegevens en informatie om de werknemerservaring te verbeteren en talent te ontwikkelen en behouden”, aldus Hette Mollema, Vice President Benelux bij Workday.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud