Groeikapitaal Bossche Investeringsfonds voor IT bedrijf Argaleo

27-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Groeikapitaal Bossche Investeringsfonds voor IT bedrijf Argaleo

Argaleo, het in 2019 opgerichte Bossche ICT bedrijf heeft een investering opgehaald bij het Bossche Investeringsfonds (BIF). In de afgelopen twee jaar is Argaleo snel gegroeid naar een volwaardige scaleup met een eigen software platform, tientallen klanten en toonaangevende referenties. Met de investering én coaching van BIF wordt de professionele groei van de organisatie ondersteund om zo een nieuwe fase in te gaan.

Argaleo verzamelt en koppelt data aan een digitale 3D kopie van een stad of regio, een zogenaamde Digital Twin. Met deze data gedreven inzichten ondersteunt de Digital Twin overheden en bedrijven bij het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit in steden. In de afgelopen twee jaar zijn tientallen gemeentes, provincies en veiligheidsregio’s de dashboards van Argaleo gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in het fietsgedrag in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Maar ook ten behoeve van inzicht in openbare veiligheid zoals het dashboard dat is ontwikkeld en gebruikt door de organisatie van het wielerevenement La Vuelta Holanda deze zomer.

BIF investering en coaching

Argaleo ontvangt de investering van het Bossche Investeringsfonds, een publiek privaat fonds dat wordt gefinancierd door zes private investeerders, allen succesvol ondernemers, en de Gemeente ’s-Hertogenbosch. “De afgelopen twee jaar hebben we op eigen kracht ons software platform en marktoplossingen ontwikkeld en toegepast bij grote organisaties. We staan nu voor een tweede fase waarin we de potentie en successen moeten omzetten in professionele doorgroei in huidige en nieuwe marktsegmenten. Daar gaat deze investering ons bij helpen”; vertelt Jeroen Steenbakkers, die het bedrijf samen Andre Sluyter heeft opgericht.

Naast de investering verbinden de private investeerders zich tevens als coach aan de ondernemingen waarin zij participeren. Arjen Heeres, medeoprichter van Quintiq, zal Steenbakkers als mentor gaan ondersteunen bij de opschaling: “Jeroen heeft een duidelijke visie ontwikkeld waar zijn bedrijf naar toe gaat met een oplossing die breed toepasbaar en schaalbaar is. We helpen Jeroen bij het aanbrengen van de juiste focus maar kunnen hem ook adviseren bij dagelijkse beslissingen waar een groeiende onderneming voor komt te staan.” De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Toeval is dat Jeroen tien jaar geleden ook al eens bij Quintiq heeft gesolliciteerd. “Ik herken veel van de uitdagingen die Argaleo nu heeft vanuit mijn begintijd bij Quintiq. Dat sluit dus goed aan.” zegt Heeres.

Terug naar nieuws overzicht