Zscaler kondigt diepere integratie met CrowdStrike

27-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zscaler kondigt diepere integratie met CrowdStrike

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, kondigt de beschikbaarheid aan van nieuwe beveiligingsdetectie-mogelijkheden in zijn Zero Trust Exchange beveiligingsplatform en het CrowdStrike XDR-platform als onderdeel van zijn uitgebreide partnership met CrowdStrike.

Gezamenlijke klanten kunnen nu gebruikmaken van ongeëvenaarde endpoint- en netwerkzichtbaarheid voor hun gehele organisatie om databronnen efficiënter te correleren en nieuwe Indicators of Compromise (IoC’s) te identificeren, terwijl verdachte signalen direct worden omgezet in concrete threat-detectie. De uitgebreide integratie bouwt voort op de recente aankondiging van CrowdStrike om Zscaler te benoemen tot Ecosystem Go-to-Market Partner of the Year 2022 en helpt organisaties om ransomware en andere dreigingen beter te identificeren wanneer zij een Zero Trust-architectuur adopteren.

Organisaties hebben tegenwoordig te veel beveiligingsoplossingen die zich in silo’s bevinden, waardoor inzicht in hun systemen wordt beperkt. Beveiligingsteams kunnen daardoor minder snel reageren op het toenemend aantal geavanceerde aanvallen. Dit is met name lastig in werkomgevingen waar veel medewerkers vanuit huis werken. Door hun Zscaler policy-engine te synchroniseren met de CrowdStrike Falcon Fusion (SOAR) workloads, hebben IT-beheerders toegang tot de volgende nieuwe mogelijkheden:

Geïntegreerde closed-loop response: Op basis van nieuw gedetecteerde dreigingen of verdachte activiteiten die zijn gevonden in CrowdStrike Falcon Insight XDR, kunnen klanten direct response-acties starten of CrowdStrike Falcon Fusion-workloads gebruiken om de rechten van de gebruikersgroep te wijzigen en adaptief toegangsbeleid toe te passen. Via de Zscaler Zero Trust Exchange wordt vervolgens voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot kritieke informatie. Door deze workflows te integreren, kan een uitgebreider Zero Trust-beleid worden toegepast zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit die gebruikers nodig hebben om productief te blijven. Daarnaast geeft het gebruikers meer granulaire mogelijkheden om te reageren op basis van de ernst van de dreiging.

Rijke, unified context voor onderzoeken: Doordat netwerktelemetrie van Zscaler opgenomen is in Falcon Insight XDR hebben beveiligingsteams meer context, waardoor zij geavanceerde aanvallen vanuit CrowdStrike’s uniforme commandoconsole sneller kunnen detecteren, onderzoeken en er sneller op kunnen reageren.

Closed-loop full-cycle incident response: Voortbouwend op de bestaande samenwerking tussen Zscaler en CrowdStrike, kunnen klanten nu closed-loop threat-analyse-, detectie- en response-workflows overal inschakelen.

“Zscaler is een van de eerste partners die geïntegreerd is in de CrowdXDR Alliance”, zegt Michael Rogers, Vice President of Global Alliances bij CrowdStrike. “Met deze nieuwe integratie krijgen onze gezamenlijke klanten inzicht in hun hele enterprise-infrastructuur (van apparaten, gebruikers tot aan applicaties), worden signalen omgezet in inzichten en worden reponse-acties geautomatiseerd met één uniform command-platform.”

Zscaler is dit jaar benoemd tot Ecosystem Go-to-Market Partner of the Year tijdens CrowdStrike Fal.Con 2022. Deze benoeming erkent technologiepartners in het CrowdStrike-partnerecosysteem die de omzetverwachtingen en de investering in CrowdStrike-training en -ondersteuning overtreffen.

“Zscaler heeft altijd een customer-first mindset gehad. De feedback van onze klanten wordt dan ook meegenomen bij het uitbreiden en verbeteren van onze integraties. Veel klanten hebben onze gezamenlijke oplossing met CrowdStrike ingezet in bedrijfskritieke omgevingen en hun feedback heeft ons enorm geholpen deze oplossingen te verbeteren”, zegt Punit Minocha, Executive VP, Business and Corporate Development bij Zscaler. “Een andere opmerkelijke prestatie is dat Zscaler CrowdStrike eerder deze zomer heeft uitgeroepen tot zijn Go-to-Market Partner of the Year. Het is geen verrassing dat onze wederzijdse inspanningen hebben geholpen om deze samenwerking vooruit te helpen en te versterken.”

Zscaler en CrowdStrike hebben de nieuwe mogelijkheden van hun gezamenlijke oplossingen gepresenteerd tijdens een breakout-sessie op Fal.Con 2022. Klik hier om de sessie te bekijken.

Terug naar nieuws overzicht
Security