Chinese media: Lokale mobiele infrastructuur geïnfiltreerd door NSA

26-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Chinese media: Lokale mobiele infrastructuur geïnfiltreerd door NSA

Lokale mobiele infrastructuur in China is door de Amerikaanse National Security Agency (NSA) geïnfiltreerd. Dit melden althans Chinese staatsmedia. De NSA zou toegang hebben verkregen tot de telecomnetwerken via een phishingaanval op een Chinese universiteit.

Via de aanval zou de NSA toegang hebben verkregen tot Northwestern Polytechnical University, meldt onder meer Global Times. Deze universiteit is gevestigd in de Shaanxi provincie in China. Bij de universiteit zouden onder meer belangrijke informatie gerelateerd aan configuraties, netwerkbeheer en operationele data zijn gestolen.

Telecomoperators

Daarnaast zou de NSA ook een aantal Chinese telecomoperators zijn binnengedrongen. De Amerikaanse instantie zou op deze manier de mobiele infrastructuur in het Aziatische land onder controle willen krijgen. De NSA is door CNBC om een reactie gevraagd, maar heeft hierop niet gereageerd.

De aantijgingen zijn opvallend, aangezien de VS China al jaren beschuldigen van het uitvoeren van een groot aantal cyberaanvallen op Amerikaanse doelen. De afgelopen weken is er vanuit China juist kritiek op cyberaanvallen die vanuit de VS op China zouden worden uitgevoerd. Het Chinese National Computer Virus Emergency Response Center maakte eerder deze maand al melding van een aanval op de Northwestern Polytechnical University.

Terug naar nieuws overzicht
Security