Franse o2switch sluit zich aan bij TWS

23-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Franse o2switch sluit zich aan bij TWS

SAS o2switch, een snelgroeiende Franse webhostingprovider sluit zich aan bij Total Webhosting Solutions (“TWS”), het Europese platform van sterke lokale webhostingbedrijven. Deze transactie is een belangrijke mijlpaal voor TWS bij het opbouwen van een leidende marktpositie in Frankrijk.

Clermont-Ferrand, 21 september 2022 – o2switch, opgericht in 2009 door Alexandre Yepes, heeft de heldere missie om de ultieme webhostingervaring te bieden. Met haar unieke “unlimited everything” serviceaanbod is o2switch uitgegroeid tot een van de leiders in de sector. De eenvoudige en transparante hostingoplossing is een groot succes in Frankrijk en heeft geleid tot een ongeëvenaarde groei van het zeer tevreden klantenbestand. Het succes van o2switch en de klantloyaliteit is eenvoudig te verklaren door haar superieure product, hoogwaardige klantenservice en het vermogen om een band aan te gaan met klanten.

De strategische visie en focus die hebben geleid tot de unieke waardepropositie, zijn de afgelopen jaren doorslaggevend geweest om veel sneller te groeien dan de concurrentie. Het bedrijf wordt geleid door een team van gepassioneerde technici met een missie om continu nieuwe innovaties te brengen. Het bedrijf heeft een volledig in-house ontwikkelde en beheerde datacenter & webhosting-infrastructuur en maakt gebruik van geavanceerde technologie om oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van elk bedrijf dat op zoek is naar de ultieme webhosting-oplossing.

Alexandre Yepes, oprichter o2switch: “De laatste jaren zijn we exponentieel gegroeid en we bedienen nu meer dan 100.000 unieke klanten. Ons bedrijf groeit nog steeds ruim boven het marktgemiddelde. Hoewel we nog volop potentie zien en het gevoel hebben dat we nog maar net zijn begonnen, denken we ook dat dit het beste moment is om ons aan te sluiten bij een Europees platform als TWS. Samen kunnen we o2switch verder professionaliseren en nog verder laten groeien. We zijn ook van mening dat we een leidende rol kunnen spelen in de aanstaande consolidatie van de Franse markt. Daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking. We kijken ernaar uit om met onze nieuwe internationale collega’s samen het beste Europese hostingbedrijf te bouwen.”

Voor TWS is dit de eerste mass-market webhosting overname in Frankrijk, na de overname van het Franse performance webhostingbedrijf Nexylan vorig jaar. De Europese hostingmarkt consolideert in een versneld tempo en het TWS-model blijkt een winnende formule in deze snel veranderende markt. Na het succesvol consolideren van de Nederlandse hostingmarkt en de expansie in Spanje, versterkt deze tweede Franse overname de leidende marktpositie van TWS in Frankrijk.

Abe Bakker, CEO TWS: “o2switch is een van de beste hostingbedrijven van Europa en ik ben dan ook erg blij dat het zich bij ons platform heeft aangesloten. Het ambitieuze en gepassioneerde team van technici is toonaangevend in de industrie en er was dan ook een natuurlijke match met het team van TWS. De uitstekende performance van o2switch is gedreven door groei via mond-tot-mondreclame en de goede reputatie die het heeft in de markt. We zijn onder de indruk van hun track-record en enthousiast over de mogelijkheid om het team te ondersteunen in hun verdere groei. Samen met Alex gaan we onze positie in Frankrijk de komende tijd verder versterken. We zijn dan ook verheugd dat Alex en zijn team zich bij de TWS-familie voegen.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters