Rick Jackson wordt Chief Marketing Officer Veeam

Rick Jackson, Veeam

21-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rick Jackson wordt Chief Marketing Officer Veeam

Veeam Software, speler in back-up-, recovery- en databeheer-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft Rick Jackson aangesteld als Chief Marketing Officer (CMO). Jackson is een ervaren marketingleider die recentelijk CMO-functies bekleedde bij Qlik, Rackspace en VMware. Hij zal de wereldwijde marketingorganisatie van Veeam leiden en groei blijven stimuleren als de marktleider voor moderne dataprotectie-oplossingen voor cloud-, virtuele-, fysiek-, hybride-, Software-as-a-Service (SaaS)- en Kubernetes-omgevingen.

Jackson komt bij Veeam na acht jaar bij Qlik, waar hij de wereldwijde marketingorganisatie leidde en deel uitmaakte van het managementteam dat Qlik transformeerde tot een end-to-end SaaS-bedrijf voor data en analyse. Hij was ook CMO van VMware, waar hij de transformatie van virtualisatie naar cloudinfrastructuur hielp stimuleren en het Software-Defined Data Center (SDDC)-initiatief lanceerde. Bij VMware maakte Jackson voor het eerst kennis met Veeam.

"Ik ben verheugd om mij op dit punt bij Veeam te voegen”, zegt Rick Jackson, CMO bij Veeam. “De hoeveelheid data, het belangrijkste bezit van bedrijven, explodeert en is kwetsbaarder dan ooit voor kwaadaardige aanvallen en ongeplande uitval. Veeam beschermt wereldwijd 450.000 klanten. Het succes is een combinatie van geweldige medewerkers, sterke partners, loyale communities en superieure producten. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een organisatie van wereldklasse en een uiterst getalenteerd en innovatief marketingteam.”

"Ricks ervaring in het leiden van resultaatgedreven marketingteams zal onze groei en transformatie verder versnellen", aldus Anand Eswaran, CEO bij Veeam. “Rick heeft de brede en diepgaande ervaring om ons te helpen ons marktaandeel en onze reputatie te vergroten en ons te positioneren voor duurzaam succes. Ik verheug me erop te zien hoe Rick onze doelstellingen tot groei, innovatie en marktleidershap samen met onze marketingorganisatie verder gaat vorm gaat geven.”

Terug naar nieuws overzicht
Security