StorPool: gespecialiseerd gedistribueerde snelle primaire blockstorage

Boyan Ivanov, StorPool

20-09-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

StorPool: gespecialiseerd gedistribueerde snelle primaire blockstorage

Dit keer eens een startup uit een andere regio. StorPool komt uit Bulgarije en is gespecialiseerd in snelle gedistribueerde schaalbare primaire blockstorage. De gebruikers voor deze oplossing vinden we bij serviceproviders zoals cloud storage aanbieders en enterprises met een eigen cloudomgeving. Klanten die behoefte hebben aan schaalbare blockstorage kunnen zo’n service ook bij cloud-providers afnemen, maar naar nu blijkt is de StorPool oplossing significant sneller.

Als bewijs voor die snelheid voerde Boyan Ivanov, de CEO van StorPool Storage, onlangs in een bijeenkomst met journalisten aan: “Een AWS engineer heeft contact gezocht. Hij gaf toe dat de eigen AWS-systemen ons niet kunnen bijhouden. Wij zijn tot tien keer sneller." Het resultaat van deze discussie is dat StorPool op Amazon AWS met één miljoen input/output-bewerkingen per seconde (IOPS) op standaard instanties te gebruiken is. Klanten kunnen dus op AWS-infrastructuur de StorPool-oplossing afnemen.

Boyan Ivanov is helder over de situatie: "Ons systeem levert wat het belooft. SDS 2.0 is snel, heeft een groot aantal functies en is schaalbaar. Wij willen de beste blokopslag op bare metal zijn. Als je ook objectopslag wilt ondersteunen, wij hebben de kennis in huis.”

Zoals vermeld, de klanten van StorPool zijn managed serviceproviders, public cloud providers en bedrijven met een private cloud. Zoals gebruikelijk in deze wereld is het prijsmodel een abonnement. De nieuwste versie, dat is StorPool versie 20, ondersteunt zowel NVMe over Fabric als NFS en introduceert StorPool op AWS.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht