Samsung wil in 2050 CO2-neutraal zijn

16-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Samsung wil in 2050 CO2-neutraal zijn

Techgigant Samsung wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Voor het realiseren van deze doelstelling investeert het bedrijf ruim 5 miljard euro (7 biljoen won) in energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Het bedrijf wil zijn technologieën inzetten om duurzaamheid te implementeren in zijn volledige productieprocessen en de levenscycli van producten. Het bedrijf versnelt zijn ingezet op duurzaamheid vanaf dit jaar. Het zet hierbij onder meer in op het maximaliseren van het circulaire gebruik van resources. Ook wil het toetreden tot RE100 initiatieven voor het terugdringen van CO2-emissies. Daarnaast wil het bedrijf in 2026 een platinum-level certificering van certificeringsorganisatie Underwriters Laboratories krijgen voor zijn wereldwijde bedrijfsvoering.

Samsung wil ook technologieën ontwikkelen die vervuiling en uitstoot tegengaan, iets waarmee het bedrijf komend jaar van start wil gaan. Deze technologieën wil het bedrijf ook commercialiseren.

Energieverbruik van producten terugdringen

Ook moeten producten die Samsung ontwikkeld duurzamer worden. Zo wil het bedrijf energie-efficiënte halfgeleiders met een laag energieverbruik ontwikkelen in 2025. Ook moeten flagship-modellen van zeven consumentenproducten energie-efficiënter worden. Het gaat daarbij specifiek om smartphones, TV's, wasmachines, koelkasten, airconditioners, PC's en monitors. Samsung streeft ernaar het gemiddelde energieverbruik van deze producten in 2030 met 30% te hebben teruggedrongen.

Met behulp van de maatregelen wil het bedrijf:

  • Zijn directe CO2-emissies terugdringen tot nul. Het gaat daarbij onder meer om de productie van producten en brandstofgebruik in productiefaciliteiten.
  • Overstappen op duurzame energie en zo uitstoot van productiefaciliteiten terugdringen.
  • CO2-emissies in de levenscyclus van producten terugdringen, waaronder tijdens het productgebruik.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht