Cisco veteranen Pankaj Patel en John Chambers starten met Nile

15-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cisco veteranen Pankaj Patel en John Chambers starten met Nile

Nile, een nieuwe leverancier van technologie en diensten voor bedrijfsnetwerken, is als bedrijf van start gegaan. Nile zegt het netwerk en de algehele operationele ervaring volledig opnieuw te hebben ontworpen om een veiligere bekabelde en draadloze service te leveren. Nile is opgericht door mede-oprichters Pankaj Patel (voormalig EVP en Chief Development Officer bij Cisco) en John Chambers (voormalig Executive Chairman en CEO bij Cisco), die hebben samengewerkt gedurende bijna 25 jaar als een van de krachtigste leiderschapsduo's in de netwerkindustrie en ontwikkelde enkele van de belangrijkste innovaties in de netwerk- en communicatiesectoren.

Gedefinieerd door een gedurfde visie om menselijke afhankelijkheid van het beheer van het netwerk te verwijderen, doet Nile's clean-sheet-aanpak voor netwerken wat de cloud deed met computing en opslag. Door een niet-aflatende focus op ontwrichtende eenvoud, zal Nile de manier waarop organisaties connectiviteit ontwerpen, verwerven, implementeren, beveiligen en onderhouden voor altijd veranderen zo melden de oprichters. Het bedrijf heeft ervaren engineers onder 170 medewerkers en biedt innovatie en IP op basis van 40 patenten (toegekend of ingediend).

Nile wordt gesteund door 125 miljoen dollar aan financiering van onder meer March Capital, 8VC, JC2 Ventures en ICONIQ. Er  waren 50+ partners aanwezig op het moment van lancering, inclusief netwerkecosysteemleiders zoals Presidio en CBTS, onder anderen.

De propositie die Nile biedt:

Verschuift de dynamiek van het netwerk van beveiligingszorgen naar "force multiplier" voor beveiliging met het eerste Zero Trust Network dat geen netwerkbewerkingen vereist;

Levert een holistisch, betalen-naar-gebruik-verbruiksmodel dat eenvoudig is afgestemd op gebruikers op het netwerk;

Garandeert op unieke wijze netwerkprestatieniveaus op basis van resultaten die ertoe doen: beschikbaarheid, capaciteit en dekking;

Elimineert operationele overhead en vermindert risico's door compleet levenscyclusbeheer te leveren zonder het beheer, met een "zelfgestuurde" netwerkklantervaring ondersteund door uitgebreid gebruik van monitoring, analyse en AI/ML-gestuurde automatisering.

“Deze reis gaat over een kans van eens in de tien jaar om iets ontwrichtends te creëren – niet alleen omwille van de disruptie – maar om iets te creëren dat de complexiteit van netwerken kan oplossen en eenvoudige toegang biedt tot een zeer betrouwbaar, extreem krachtig netwerk – en we hebben het gedaan”, zegt Pankaj Patel, CEO en mede-oprichter van Nile. “Waarom is dat belangrijk? Want hoewel de wereld is veranderd, is netwerken dat grotendeels niet. Van de 25 miljard dollar aan hardware die elk jaar wordt uitgegeven aan bekabelde en draadloze toegangstechnologie, schatten we dat nog eens 75 miljard dollar wordt besteed aan operaties. Dit is gewoon niet duurzaam, maar de gevestigde exploitanten hebben niet gereageerd, met bedrijfsmodellen, ecosystemen en een geïnstalleerde basis om te beschermen en ze zouden hun eigen bestaande platforms volledig opnieuw moeten ontwerpen. Nile verandert dat – kijk nu hoe we groeien.”

"Onze valuta is heel eenvoudig: we hebben het trackrecord, we hebben de relaties en we hebben het vertrouwen dat bijna niemand anders heeft in de netwerkindustrie", zegt John Chambers, mede-oprichter van Nile en oprichter en CEO van JC2. Ventures. “Dit is een markt die rijp is voor ontwrichting, omdat de traditionele spelers het spoor zijn kwijtgeraakt waar ze zijn, hun producten langzaam ontwikkelen, een immense complexiteit toevoegen en veel te lang dezelfde dingen blijven doen. De gevestigde exploitanten hebben gemist wat de echte klantwens is: eenvoud. Nile betreedt de markt met de licentie en de ervaring om de status quo te doorbreken.”

Een op verbruik gebaseerd aaS-model met gegarandeerde prestaties

De timing van de opkomst van Nile is geen toeval, het bedrijf heeft gepland om een unieke, op consumptie gebaseerde benadering te onthullen, net zoals klanten voor hun netwerken dezelfde voordelen zoeken als vergelijkbare omslagpunten in cloudgebaseerde opslag en software. De holistische benadering van Nile combineert ontwerp, hardware, software, installatie, onderhoud en doorlopend beheer in een eenvoudig pay-as-you-use-model. Organisaties hoeven niet langer grote kapitaalinvesteringen te doen terwijl ze proberen te anticiperen op de behoeften in de komende 5, 7 of zelfs 10 jaar. Nile zal eenvoudig capaciteit en dekking toevoegen of wijzigen naarmate de behoeften voor elke individuele klant evolueren.

Volledig levenscyclusbeheer zonder het beheer

Het cloud-native ontwerp van Nile omvat diepe fysieke en virtuele instrumentatie die continue monitoring, uitgebreide analyses en AI/ML-gestuurde automatisering biedt. Het resultaat is een zelfgestuurd netwerk dat altijd optimaliseert voor maximale prestaties. Software-upgrades en beveiligingspatches worden zorgvuldig georkestreerd en geleverd via automatisering om verstoring van gebruikers en apparaten te voorkomen, waarbij Nile de volledige verantwoordelijkheid heeft om het netwerk te beheren, zodat klanten zich kunnen concentreren op hun eigen bedrijfsgroei.

"Als CIO is het van cruciaal belang dat mijn IT-resources zijn gericht op de kernmissie en groei van SDI, en niet vastzitten in het handhaven van de gezondheid en veiligheid van ons netwerk", zegt Neil Clover, Chief Technology Officer bij SDI, een leider in digitale toeleveringsketens. “Als bedrijf levert SDI waarde aan onze klanten met een as-a-service benadering van MRO (onderhoud, reparatie, operaties) supply chain, dus we begrijpen de aaS-voordelen van voorspelbare kosten, lagere bedrijfskosten en de financiële modelverschuiving van CapEx naar OpEx. Zoals zoveel CIO's wil ik dezelfde voordelen van mijn investeringen in infrastructuur. Ons Nile-netwerk voldoet aan die verwachtingen: we krijgen schaalbare hoge prestaties, verbeterde beveiliging, we maken ons geen zorgen meer over het runnen van ons netwerk en we betalen alleen voor wat we gebruiken en nodig hebben.”

In een gerelateerde aankondiging schetste Nile Connect, haar ecosysteempartnerprogramma. Nile Connect benadrukt relaties met meer dan 50 kanaalbedrijven en omvat al enkele van de meest gerespecteerde partners in de netwerkindustrie die bekend staan om het leiden van grootschalige IT-transformaties, die Nile-oplossingen zullen vertegenwoordigen voor klanten in Noord-Amerika.

"We zijn ongelooflijk enthousiast over het vooruitzicht om zo'n innovatief en gedifferentieerd aanbod aan klanten te bieden", zegt Dave Hart, President en COO van Presidio, de toonaangevende wereldwijde leverancier van digitale diensten en oplossingen. “Nile biedt waar veel van onze klanten om hebben gevraagd: een eenvoudige benadering van IT-infrastructuur die een schaalbaar bedrijfsmodel biedt dat innovatieve technologie voor implementatie, monitoring en ondersteuning combineert met een voorspelbaar financieel model dat de operationele en financiële kopzorgen van eigendom en ondersteuning wegneemt. het netwerk. Tegelijkertijd is het leiderschap van Nile net zo toegewijd aan het succes, de winstgevendheid en de differentiatie van zijn partners, wat altijd welkom nieuws is in deze branche. We zien het aanbod van Nile als een echte win-winsituatie voor Presidio en onze klanten.”

Terug naar nieuws overzicht