Tech Data brengt VR-oplossingen van HTC in Nederland op de markt

14-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tech Data brengt VR-oplossingen van HTC in Nederland op de markt

Tech Data, een TD SYNNEX Company, gaat een samenwerking aan met HTC VIVE voor de distributie van VR-hardware, -software en -services in Nederland. Partners van Tech Data krijgen daarmee toegang tot het VR-ecosysteem van HTC VIVE voor de implementatie van VR-concepten in de zakelijke markt.  

HTC VIVE is een van de grootste fabrikanten van virtual reality headsets, mobiele telefoons en tablets. Het HTC Vive-aanbod omvat zowel hardware, zoals de VIVE Focus 3 VR headset, als VR-accessoires en bijbehorende software en services. Tech Data wijst op de nieuwe professionele VR-toepassing die de HTC VIVE VR-hardware mogelijk maakt, van gespecialiseerde training tot samenwerking op afstand, evenementen en medische toepassing.

VR toegankelijk maken voor meer partners en eindgebruikers

"Virtual reality heeft een krachtig en verreikend potentieel voor bedrijven. Onze professionele VR-oplossingen bieden probleemloze contentweergave, nauwkeurige tracking en hoogwaardige graphics voor bedrijven om probleemloos meeslepende ervaringen te creëren. De samenwerking met Tech Data als distributeur maakt virtual reality toegankelijk voor nog meer partners en eindgebruikers, waardoor professionele VR-projecten en -toepassingen werkelijkheid worden", zegt Sylwia Kochan, Vice President Sales, EMEA, bij HTC VIVE.

Maarten Korfker, Business Unit Manager bij Tech Data Nederland, is zeer verheugd met de onboarding van HTC VIVE bij Tech Data Nederland. “De ontwikkelingen in de VR/AR markt en alles rondom Metaverse gaan momenteel razendsnel en zal de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in onze manier van communiceren en zaken doen. Denk aan vergaderen op afstand, medische ingrepen, educatie of bijvoorbeeld architectuur. HTC VIVE is wat betreft hardware, software en solutions een van de marktleiders. Samen met HTC VIVE willen wij als Tech Data de distributeur zijn die voorop gaat in de ontwikkeling rondom VR/AR.”

Terug naar nieuws overzicht