Wouter Hoeffnagel - 16 september 2022

Corel wijzigt zijn naam in Alludo

Corel wijzigt zijn naam in Alludo image

Corel is voortaan actief onder de nieuwe naam Alludo. De leverancier van professionele creatieve en productiviteitstools kondigt volledige nieuwe rebranding en naamsverandering aan.

De veranderingen zijn onderdeel van de nieuwe visie en strategie van het bedrijf om de toekomst van werken opnieuw vorm te geven. Alludo omvat de diverse merken van Corel, zoals Parallels, CorelDRAW, MindManager en WinZip. Alludo gaat 2,5 miljoen betalende klanten bedienen uit verschillende sectoren en meer dan 130 landen.

'Keerpunt'

“Dit is een belangrijk keerpunt voor ons”, aldus Christa Quarles, Chief Executive Officer van Alludo. “We geven de manier waarop de wereld werkt een nieuwe vorm. Dit doen we niet alleen door dit nieuwe hoofdstuk aan ons bedrijf toe te voegen, maar door een heel nieuw draaiboek te schrijven. Dit nieuwe draaiboek verandert de manier waarop we werken totaal. Bij Alludo willen wij dat onze producten een échte oplossing bieden om beter te werken en beter te leven. Daarom vinden we het hoog tijd voor een nieuw merk. Het doet ons dan ook groot genoegen om dit nieuws vandaag te delen en heten iedereen van harte welkom bij Alludo.”

De naam Alludo (uitgesproken als “Aa-LOE-do”) staat voor een samenhangende identiteit en verwijst ook naar het doel van het bedrijf: ‘to empower all you do’.